46 kcal
7 days
Najzdrowsze, najsmaczniejsze i najbardziej chrupiące! Magazyn witamin!
168 kcal
2 hours
Sklandraushi-łotewskie ciasto z ziemniakami i marchewką. Sklandraushi jest
25 kcal
1 hour
Najlepszy, najprostszy, najbardziej budżetowy wśród warzyw! Sałatka Neżyńska z
132 kcal
1 hour30 minutes
Pyszna jagnięcina z puree ziemniaczanym według starej francuskiej receptury.
222 kcal
2 hours
Ciasto jest chrupiące i bardzo musujące. Kto nie lubi cheburek?!
361 kcal
3 hours10 minutes
Niesamowite pikantne wypieki na Ferie Zimowe! Niemiecka babeczka-perfekcja w
27 kcal
14 days
Niesamowicie pyszne, proste i bardzo szybkie! Domowe pomidory!
414 kcal
1 hour
Słynne ciasto z austriackiego Linzu jest teraz na twoim stole! Ciasto lub jak w
343 kcal
1 hour
Bardzo delikatne ciasteczka, które natychmiast znikają z talerza. Jeśli dziecko
266 kcal
1 hour
Wyśmienity smak francuskiego szefa kuchni Alaina Ducasse ' a! Gougères to takie
249 kcal
1 hour40 minutes
To ciasto będzie przewiewne i sprężyste jak sprężyna. Ciasta i ciasta z takiego
282 kcal
1 hour20 minutes
Pulchne, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz! Takie gofry są już mocno
383 kcal
13 hours
Zwięzłe wykonanie ulubionego przysmaku! Niesamowicie pyszne!
80 kcal
50 minutes
Chrupiąca polenta z klasycznych składników z serem w piekarniku. Dość kosztowne
231 kcal
1 hour40 minutes
Wiele osób zna ten przepis. Ciasto zawsze okazuje się eleganckie!
297 kcal
1 hour30 minutes
Z tym ciastem paszteciki z dowolnym nadzieniem będą pyszne! Ciasto według tego
58 kcal
8 days
Najwyższej jakości alkohol pochodzi dosłownie z odpadów produkcyjnych! Bimber z
211 kcal
3 hours30 minutes
Jasne otwarte ciasto rozjaśni każdą rodzinną uroczystość. Ten przepis przechodzi
Opis
Jakie są dobre stare przepisy? Przede wszystkim tym, co zostało przetestowane przez czas, bez względu na to, jak banalnie to brzmi. Z drugiej strony zawsze miło jest podawać danie, które mogli zjeść ludzie mieszkający sto lub trzysta lat przed nami. Na pewno nasze babcie też myślały o tym, że gotuj tanio i pyszne, przy minimalnych kosztach, z niewielkim zestawem produktów.
Od niepamiętnych czasów domowe gotowanie uznano za najbardziej powszechne. To dzisiaj, w dobie technologii i dużych prędkości, czasami brakuje nam czasu, nie tylko na gotowanie, ale nawet na życie osobiste. Dla nas gotowanie czegoś jest już dużym wyczynem, co możemy powiedzieć o czymś w rodzaju starych przepisów na dania.
Nasze babcie traktowały jedzenie inaczej. Dla nich kuchnia była prawie całym światem. W większości kobiety zajmowały się wyłącznie gospodarstwem domowym, wisiały na nich wszystkie troski o zawartość piwnic i półek kuchennych. Oto dlaczego przepisy Vintage to najczęściej szczegółowy opis bardzo smacznego, bardzo niezwykłego dania. Nasze babcie raczej nie myślały o tym, co szybko ugotować . Ważne było dla nich, aby nakarmić całą rodzinę obficie i smacznie.
Niektórzy twierdzą, że gotowanie na ogół rozwija się spiralnie w taki sam sposób, jak historia. Dawno zapomniane i zapadające w zapomnienie niespodziewanie powraca i staje się naszą teraźniejszością. Dlatego często przepisy Vintage mogą zabłysnąć nowymi kolorami, wypełnić nasze żołądki i serca poczuciem głębokiej satysfakcji i szczęścia.