249 kcal
1 hour40 minutes
To ciasto będzie przewiewne i sprężyste jak sprężyna. Ciasta i ciasta z takiego
222 kcal
2 hours
Ciasto jest chrupiące i bardzo musujące. Kto nie lubi cheburek?!
297 kcal
1 hour30 minutes
Z tym ciastem paszteciki z dowolnym nadzieniem będą pyszne! Ciasto według tego
307 kcal
14 days
Napój na każdą okazję na stole i na łonie natury. Ten przepis jest uniwersalny,
274 kcal
1 hour
Pachnąca naturalna domowa kiełbasa-pyszne! Wszystko naturalne, bez chemii!
176 kcal
14 days
Prawdziwy rosyjski napój, jasny i charakterystyczny. Nalewka z aronii ma
53 kcal
21 day
Niezwykle zdrowy kwas leczniczy i nie mniej smaczny! Milada autor przepisu
180 kcal
1 hour
Pyszne, zdrowe, dietetyczne, pikantne, łatwe! Domowy miód sbiten to starożytny
54 kcal
14 days15 minutes
Chłodny kwas chlebowy jest orzeźwiający w upalny dzień i ma właściwości
154 kcal
10 days
Z prostych produktów, oryginalny, niezwykły smak! Domowy biały kwas chlebowy z
74 kcal
5 days2 hours10 minutes
Zimny musujący kwas chlebowy w południowym upale-kto o nim nie marzy? smaczne i
28 kcal
4 hours30 minutes
Wspaniała przekąska na każdą ucztę! Mój wnuk bardzo lubi te ogórki, okazują się
263 kcal
1 hour
Bardzo ładne i smaczne i piękne tortille. Z takim tortillą Katlama można
8 kcal
45 days12 hours15 minutes
Oryginalny odpowiednik bardzo popularnego brytyjskiego napoju. Znalazłem ten
251 kcal
1 hour15 minutes
Proste, ale bardzo udane ciasto na pierogi. Łatwe ugniatanie, pyszne!
280 kcal
20 minutes
Pyszne i delikatne, do każdego pięknego wypieku! Beza szwajcarska to krem
268 kcal
60 days
Nalewka na pszczółce-magazyn składników odżywczych! Lecznicza nalewka z Podmore
136 kcal
5 days
Chleb na zakwasie to pierwszy krok do domowego wypieku chleba! Przygotowanie
365 kcal
1 day
Moja Ukraińska babcia nauczyła mnie gotować energiczną musztardę. Kto próbował
Powiązane i dodatkowe kategorie:
Opis
Jakie są dobre stare przepisy? Przede wszystkim tym, co zostało przetestowane przez czas, bez względu na to, jak banalnie to brzmi. Z drugiej strony zawsze miło jest podawać danie, które mogli zjeść ludzie mieszkający sto lub trzysta lat przed nami. Na pewno nasze babcie też myślały o tym, że gotuj tanio i pyszne, przy minimalnych kosztach, z niewielkim zestawem produktów.
Od niepamiętnych czasów domowe gotowanie uznano za najbardziej powszechne. To dzisiaj, w dobie technologii i dużych prędkości, czasami brakuje nam czasu, nie tylko na gotowanie, ale nawet na życie osobiste. Dla nas gotowanie czegoś jest już dużym wyczynem, co możemy powiedzieć o czymś w rodzaju starych przepisów na dania.
Nasze babcie traktowały jedzenie inaczej. Dla nich kuchnia była prawie całym światem. W większości kobiety zajmowały się wyłącznie gospodarstwem domowym, wisiały na nich wszystkie troski o zawartość piwnic i półek kuchennych. Oto dlaczego przepisy Vintage to najczęściej szczegółowy opis bardzo smacznego, bardzo niezwykłego dania. Nasze babcie raczej nie myślały o tym, co szybko ugotować . Ważne było dla nich, aby nakarmić całą rodzinę obficie i smacznie.
Niektórzy twierdzą, że gotowanie na ogół rozwija się spiralnie w taki sam sposób, jak historia. Dawno zapomniane i zapadające w zapomnienie niespodziewanie powraca i staje się naszą teraźniejszością. Dlatego często przepisy Vintage mogą zabłysnąć nowymi kolorami, wypełnić nasze żołądki i serca poczuciem głębokiej satysfakcji i szczęścia.