energiczna musztarda po ukraińsku z proszku
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc: weź proszek musztardowy, dodaj sól i cukier. (Im więcej cukru, tym mocniejsza będzie musztarda!) Ale nie przesadzaj!
Krok 2:
Napełnij musztardę wrzącą wodą.
Krok 3:
Wymieszaj. Masa nie powinna być gęsta i niezbyt płynna.
Krok 4:
Przenieś masę do słoika.
Krok 5:
Owijamy słoik ręcznikiem lub wkładamy go do rękawicy. I kładziemy go na noc na baterii lub na podgrzewanym wieszaku na ręczniki. Rano wkładamy do lodówki. Czekamy jeszcze dwa dni. Ogólnie rzecz biorąc, im dłużej musztarda jest podawana, tym bardziej będzie energiczna. Ale potem jemy naszą musztardę z mięsem, galaretką, kiełbasą i wolimy ją z salą!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g