skład / składniki
metoda gotowania
1. Drobno posiekaj szalotkę. Kroimy również grzyby. Tymianek.
2. W grubościennym rondlu rozgrzej oliwę i masło, smaż na nim cebulę do miękkości, około 2-3 minut. 
3. Następnie dodaj do cebuli & nbsp;grzyby i tymianek, gotuj przez 10-12 minut, aż płyn wyparuje z grzybów, powinny się lekko zrumienić.
4. Część grzybów kładziemy na spodku, a do pozostałych grzybów dodajemy bulion z kurczaka, mleko, sól i pieprz, doprowadzamy do wrzenia. 
5. Gotuj na małym ogniu przez około 25 minut, a następnie wyjmij z pieca, posiekaj zupę za pomocą zanurzalnego lub stacjonarnego blendera.
podawaj zupę na stole, uzupełniając każdą porcję wcześniej pozostawionymi grzybami i popcornem, w razie potrzeby udekoruj ziołami, dopraw kwaśną śmietaną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Popcorn - 480 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g