skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj mięso. Wlej wodę do rondla i pozwól jej się zagotować. Włóż wieprzowinę i dodaj sól, aby mięso nie było mdłe. Czekamy na ponowne zagotowanie i usuwamy piankę utworzoną na powierzchni. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj mięso na umiarkowanym ogniu przez godzinę. Następnie wyjmij go z patelni i pozwól mu ostygnąć. Schłodzoną wieprzowinę kroimy w drobną kostkę.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w średniej wielkości kostkę. Wlej niewielką ilość oleju roślinnego lub oliwy z oliwek na patelnię, podgrzej ją, rozłóż cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta na średnim ogniu podczas mieszania.
Krok 3:
Do montażu sałatki używamy płaskiego naczynia o odpowiedniej średnicy. Pierwszą warstwą rozprowadzamy smażoną cebulę.
Krok 4:
Druga warstwa to ziemniaki w mundurze. Aby to zrobić, najpierw umyj go i włóż do wrzącej osolonej wody na 20-25 minut. Gotuj do miękkości, którą można sprawdzić nożem lub wykałaczką. Obierz schłodzone ziemniaki, zetrzyj na grubej tarce i posyp je pierwszą warstwą cebuli.
Krok 5:
Posmaruj warstwę ziemniaków majonezem.
Krok 6:
Trzecia warstwa to koreańska marchewka.
Krok 7:
Następna czwarta warstwa składa się z mięsa.
Krok 8:
Posmaruj warstwę mięsa majonezem.
Krok 9:
Piąta warstwa to twardy ser starty na drobnej tarce. Ta warstwa nie jest smarowana majonezem. Teraz wiesz, jak zrobić sałatkę mięsną z rumianku wieprzowego z serem i jajkiem? Pozostaje tylko dowiedzieć się, jak go ozdobić.
Krok 10:
I udekorujemy sałatkę jajkami. Gotuj jajka na twardo przez 10 minut, przenieś do zimnej wody do ostygnięcia. Obierz je, pokrój wzdłuż na pół i oddziel białka od żółtek. Pocieramy żółtka na drobnej tarce, cienko kroimy białka w postaci płatków. Rozłóż kilka małych rumianków z płatków na sałatce i wypełnij środek każdego z nich żółtkami. Między kwiatami układamy zielenie.
inny sposób na udekorowanie sałatki: posyp ją pokruszonymi żółtkami i ułóż wokół krawędzi wokół żółtego środka płatki jaj, naśladując jeden duży rumianek. W tej opcji rozłóż zielenie na krawędziach. Niezależnie od wybranej metody, w każdym razie otrzymasz elegancką sałatkę tematyczną!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal / 100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g