papryka nadziewana serem i paluszkami krabowymi
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
odłóż trzy paluszki krabowe, a resztę zmiel w blenderze lub przepuść przez maszynę do mięsa. Dodaj do nich jajka starte na średniej tarce i stopiony ser, wyciśnij czosnek i wymieszaj z majonezem i posiekanymi ziołami. Nasza sałatka jest gotowa. Teraz bierzemy paprykę, usuwamy z nich rdzeń z góry i zaczynamy wypełniać naszą sałatkę, umieszczając w środku jeden paluszek kraba. Staraj się, aby był wyśrodkowany, wypełniając przestrzeń wokół niego sałatką. Nadziewane papryki należy włożyć do lodówki na kilka godzin. Podawaj paprykę pokrojoną w cienkie pierścienie. Grubość pierścieni powinna wynosić około półtora centymetra. Udekoruj danie ziołami i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal / 100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g