ryż z czerwoną fasolą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ryż jest podstawą żywienia ponad połowy światowej populacji. W Japonii ryż jest niezbędnym atrybutem każdego dnia życia i każdego posiłku. Rosjanie często jedzą te zboża i znają wiele przepisów kulinarnych na przygotowanie najróżniejszych potraw z ryżu. Teraz podzielę się z wami przepisem na danie Japońskie-ryż z czerwoną fasolą. Na początek dokładnie spłucz ryż zimną wodą około 10 razy, przenieś do małego rondla. Wlej ryż zimną wodą, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut, aż woda całkowicie się wchłonie.
fasolę moczymy przez 5-6 godzin w zimnej wodzie. Gotuj przez 1 godzinę, a następnie spuść wodę. Przenieś fasolę do durszlaka i wysusz.
wymieszaj fasolę z ryżem, dodaj sól do smaku i gotuj na parze przez około 30 minut.
podczas serwowania udekoruj danie zielenią. W osobnym pojemniku podajemy sos sojowy, aby można było przyprawić nim danie według własnego uznania.
fasolę moczymy przez 5-6 godzin w zimnej wodzie. Gotuj przez 1 godzinę, a następnie spuść wodę. Przenieś fasolę do durszlaka i wysusz.
wymieszaj fasolę z ryżem, dodaj sól do smaku i gotuj na parze przez około 30 minut.
podczas serwowania udekoruj danie zielenią. W osobnym pojemniku podajemy sos sojowy, aby można było przyprawić nim danie według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g