ryż z czerwoną fasolą

Chcesz danie z niespodzianką? To jest dokładnie to..
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 49 g
176 kcal
IG: 20 / 73 / 6

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 30 min
ryż jest podstawą żywienia ponad połowy światowej populacji. W Japonii ryż jest niezbędnym atrybutem każdego dnia życia i każdego posiłku. Rosjanie często jedzą te zboża i znają wiele przepisów kulinarnych na przygotowanie najróżniejszych potraw z ryżu. Teraz podzielę się z wami przepisem na danie Japońskie-ryż z czerwoną fasolą. Na początek dokładnie spłucz ryż zimną wodą około 10 razy, przenieś do małego rondla. Wlej ryż zimną wodą, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut, aż woda całkowicie się wchłonie.
fasolę moczymy przez 5-6 godzin w zimnej wodzie. Gotuj przez 1 godzinę, a następnie spuść wodę. Przenieś fasolę do durszlaka i wysusz.
wymieszaj fasolę z ryżem, dodaj sól do smaku i gotuj na parze przez około 30 minut.
podczas serwowania udekoruj danie zielenią. W osobnym pojemniku podajemy sos sojowy, aby można było przyprawić nim danie według własnego uznania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g

Podobne przepisy