forszmak ze śledzia

pyszna przystawka śledziowa jest szczególnie dobra z kromką białego chleba! Dziś w gościnie, po raz pierwszy spróbowałem żydowskiego jedzenia. Bardzo podobał mi się klasyczny żydowski forszmak i nie mogłem nie zapytać gospodyni o przepis na tę pyszną przekąskę. Zrobiłem forshmak ze śledzia w domu, wszystkim się podobało, spróbuj I ty.
saga♫♪♫♪Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 12 g
tłuszcze 67 % 26 g
węglowodany 3 % 1 g
252 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić forshmak: Aby wdrożyć ten przepis kulinarny, musisz ugotować jajko i małą marchewkę. Dokładnie umyj rybę, Wyczyść, zdemontuj na filet, uwalniając ją od kości i skórki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z lekko solonego śledzia

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowane i obrane marchewki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obrane jajko kurze

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ser topiony (moim subiektywnym zdaniem lepiej brać "przyjaźń")

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mrożone masło

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ubij blenderem, aż będzie monotonny. Jeśli z jakiegoś powodu nie ma blendera, możesz dwukrotnie przepuścić wszystkie składniki przez zwykłą maszynkę do mięsa z drobną siatką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Forshmak śledziowy najlepiej smakuje, rozprowadzając go na kawałku tostowego, białego chleba. I chociaż ta przekąska jest uważana za jedzenie kuchni żydowskiej, myślę, że ze względu na swoją delikatność i smak zostanie doceniona przez inne narody.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy