skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić forshmak: Aby wdrożyć ten przepis kulinarny, musisz ugotować jajko i małą marchewkę. Dokładnie umyj rybę, Wyczyść, zdemontuj na filet, uwalniając ją od kości i skórki.
Krok 2:
Filet z lekko solonego śledzia
Krok 3:
Gotowane i obrane marchewki
Krok 4:
Obrane jajko kurze
Krok 5:
Ser topiony (moim subiektywnym zdaniem lepiej brać "przyjaźń")
Krok 6:
Mrożone masło
Krok 7:
Ubij blenderem, aż będzie monotonny. Jeśli z jakiegoś powodu nie ma blendera, możesz dwukrotnie przepuścić wszystkie składniki przez zwykłą maszynkę do mięsa z drobną siatką.
Krok 8:
Forshmak śledziowy najlepiej smakuje, rozprowadzając go na kawałku tostowego, białego chleba. I chociaż ta przekąska jest uważana za jedzenie kuchni żydowskiej, myślę, że ze względu na swoją delikatność i smak zostanie doceniona przez inne narody.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g