dżem śliwkowy"rustykalny"
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
ten bardzo smaczny, pachnący przepis na dżem ze śliwek wziąłem od sąsiada i postanowiłem go ugotować. I ugotowałem dżem w ten sposób: część granulowanego cukru 800 gramów należy rozpuścić w dwóch szklankach wody, doprowadzić do wrzenia, a następnie zalać owoce śliwkami gorącym syropem, po czym należy wytrzymać cztery, pięć godzin. Gotuj śliwkę z ekspozycjami w kilku krokach. Pierwsze gotowanie należy przeprowadzić bardzo ostrożnie, aby skórka odpływu nie pękła. Jeśli śliwki są bardzo delikatne, nie trzeba ich doprowadzać do wrzenia, ale utrzymywać przez 5-7 minut w temperaturze 90 stopni. Następnie musisz wytrzymać około ośmiu godzin. Po ekspozycji, w zależności od stanu owoców, należy je gotować dwa, trzy razy z ekspozycją. Przed 2. lub 3. gotowaniem należy dodać syrop przygotowany z resztek granulowanego cukru i wody. Nie trzeba starzeć małych śliwek, ale gotować je natychmiast po pierwszym, drugim przyjęciu. Oto dżem ze śliwek! Jest najbogatszym źródłem witamin A, K, B1, B2, PP, magnezu, minerałów i innych. Ciesz się aromatycznym smakiem pysznego dżemu! Przygotuj różne desery!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g