dżem śliwkowy"rustykalny"

gotowane według tajnego przepisu babci!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 51 g
203 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 D 6 h
ten bardzo smaczny, pachnący przepis na dżem ze śliwek wziąłem od sąsiada i postanowiłem go ugotować. I ugotowałem dżem w ten sposób: część granulowanego cukru 800 gramów należy rozpuścić w dwóch szklankach wody, doprowadzić do wrzenia, a następnie zalać owoce śliwkami gorącym syropem, po czym należy wytrzymać cztery, pięć godzin. Gotuj śliwkę z ekspozycjami w kilku krokach. Pierwsze gotowanie należy przeprowadzić bardzo ostrożnie, aby skórka odpływu nie pękła. Jeśli śliwki są bardzo delikatne, nie trzeba ich doprowadzać do wrzenia, ale utrzymywać przez 5-7 minut w temperaturze 90 stopni. Następnie musisz wytrzymać około ośmiu godzin. Po ekspozycji, w zależności od stanu owoców, należy je gotować dwa, trzy razy z ekspozycją. Przed 2. lub 3. gotowaniem należy dodać syrop przygotowany z resztek granulowanego cukru i wody. Nie trzeba starzeć małych śliwek, ale gotować je natychmiast po pierwszym, drugim przyjęciu. Oto dżem ze śliwek! Jest najbogatszym źródłem witamin A, K, B1, B2, PP, magnezu, minerałów i innych. Ciesz się aromatycznym smakiem pysznego dżemu! Przygotuj różne desery!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy