ziemniaki po studencku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc jeśli nagle przyszli do ciebie Goście i nie ma nic specjalnego do traktowania oryginalnego, zrób ziemniaki studenckie.
najpierw musisz przygotować tak zwaną zawiesinę czosnkową. Aby to zrobić, wskazane jest zmielenie czosnku za pomocą czosnku i dodanie do niego pachnącego oleju słonecznikowego, który lepiej kupić na rynku. I dopiero wtedy włóż ziemniaki do gotowania. Dlaczego na początku nie należy gotować ziemniaków? A ponieważ, jak są pewni byli studenci, wynalazcy przepisu, ziemniaki nie powinny się ochładzać.
gdy ziemniaki będą gotowe, obierz je, Posol i zanurz w masie czosnkowej. I możesz po prostu wlać ziemniaki pokrojone na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g