schab z buraczkami
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto niezbędny zestaw produktów.
Krok 2:
Opłucz mięso, włóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj sól, ziele angielskie, liść laurowy i dużą obraną cebulę. Gotuj przez 2,5-3 godziny.
Krok 3:
30 minut przed końcem gotowania włóż obrane i pokrojone buraki do bulionu
Krok 4:
I ziemniaki
Krok 5:
5 minut przed końcem gotowania wyjmij cebulę, liść laurowy i ziarna pieprzu. Dopraw shulum kolendrą lub natką pietruszki. W razie potrzeby możesz również dodać drobno posiekany czosnek. Spróbuj i popraw sól, pieprz.
pyszne, szczególnie dla tych, którzy lubią buraki, ponieważ daje bardzo bogaty smak buraków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g