schab z buraczkami

od razu pierwsza i druga - bogata i gęsta zupa nakarmi wszystkich! Wracając do korzeni i potraw kuchni narodowej, z radością wspominamy smak jedzenia z dzieciństwa, czasem nawet nie naszego, Ale naszych dziadków. W naszej diecie jest wystarczająco dużo elementów układu okresowego, a więc chcesz ... na przykład bogate danie shulum. Próbowałem go ostatnio ugotować. Tradycyjna jagnięcina, którą Kozacy i mieszkańcy Kaukazu dodawali do shulum, musiała zostać zastąpiona w przepisie tym, co było pod ręką-dobrym kawałkiem wieprzowiny. Przygotujemy schulum z wieprzowiny.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 44 % 4 g
węglowodany 22 % 2 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto niezbędny zestaw produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz mięso, włóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj sól, ziele angielskie, liść laurowy i dużą obraną cebulę. Gotuj przez 2,5-3 godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    30 minut przed końcem gotowania włóż obrane i pokrojone buraki do bulionu

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I ziemniaki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5 minut przed końcem gotowania wyjmij cebulę, liść laurowy i ziarna pieprzu. Dopraw shulum kolendrą lub natką pietruszki. W razie potrzeby możesz również dodać drobno posiekany czosnek. Spróbuj i popraw sól, pieprz.

pyszne, szczególnie dla tych, którzy lubią buraki, ponieważ daje bardzo bogaty smak buraków.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy