popsicles w maszynie do lodów

lubisz lody? Przepis na domowe przysmaki dla ciebie! Popsicles w maszynie do lodów jest pyszny, delikatny i bardzo kremowy. Chłodzący przysmak przygotowany w domu spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Dzieci mogą otrzymać smakołyk zaraz po wyłączeniu maszyny do lodów, a dorośli muszą zamrozić smakołyk.
GildaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 16 % 10 g
węglowodany 83 % 52 g
337 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 1 h

do lodów wybieramy dowolne owoce i jagody. Jagody można pozostawić w całości, a owoce pokroić na kawałki. Zimą dobrym rozwiązaniem byłoby użycie suszonych owoców, które należy najpierw namoczyć w wodzie.

nie zapominaj, że pojemnik Maszyny do lodów należy umieścić w zamrażarce na dwanaście godzin. Zapewni to dobry wynik-lody będą bardzo smaczne i bujne. Minimalny okres zamrażania miski to osiem godzin. Oczywiście możesz natychmiast użyć miski, ale w tym przypadku lody muszą być przechowywane w zamrażarce i mogą być bardziej płynne.

wlej ciężką śmietanę do miski miksera. Możesz wziąć zarówno śmietankę domową, jak i sklepową. Najważniejsze jest to, że są dobrze schłodzone. Możesz nawet włożyć je do zamrażarki na około pół godziny przed rozpoczęciem gotowania.

wlej jedną trzecią cukru pudru do śmietany i zacznij ubijać mieszaninę, stopniowo dodając resztę cukru pudru. Najpierw ubij z małą prędkością. Następnie zwiększamy go do maksimum.

dodaj kawałki owoców do ubitej masy, wszystko dokładnie wymieszaj łyżką, aby owoce były równomiernie rozłożone.

z zamrażarki wyjmujemy miskę Maszyny do lodów, instalujemy w urządzeniu. Wlej puszystą bitą masę do mrożonej miski. Włącz maszynę do lodów na czterdzieści minut.

kiedy minie czas, lody zmienią kolor, staną się bardzo bujne i przewiewne, oszałamiająco delikatne. Dzieciom i miłośnikom roztopionych lodów można teraz podać smakołyk.

Przenieś lody do pojemnika i włóż do zamrażarki na noc. W rezultacie lody nie będą gorsze niż wersja przemysłowa. I bardzo, bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy