pierogi smażone na patelni i duszone w śmietanie

Jak babcia! Prosty przepis na ulubione danie! Domownicy będą zachwyceni. Smacznie. Szybko. Proste i szybkie danie dla całej rodziny-pierogi duszone w śmietanie.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 38 % 18 g
węglowodany 51 % 24 g
280 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

gotuj pierogi w osolonej wodzie przez pięć minut.
spuść płyn.
pierogi smażyć na maśle.
dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut, aż śmietana zostanie wchłonięta.
pierogi posyp ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierogi półprodukty - 255   kcal/100g

Podobne przepisy