pierogi smażone na patelni i duszone w śmietanie
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotuj pierogi w osolonej wodzie przez pięć minut.
spuść płyn.
pierogi smażyć na maśle.
dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut, aż śmietana zostanie wchłonięta.
pierogi posyp ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierogi półprodukty - 255 kcal/100g