skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj filet z kurczaka, a następnie usuń filmy i odetnij tłuszcz. Umieść przygotowaną pierś z kurczaka na patelni, zalej ją wodą i podpal. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień, przykryj garnek pokrywką i gotuj filety do miękkości.
Krok 2:
W tym czasie możesz ugotować jajka. Następnie obierz je ze skorupy i pokrój na pół.
Krok 3:
Teraz musisz ugotować makaron udon. Aby to zrobić, makaron należy zanurzyć we wrzącej wodzie i gotować przez 6 minut. Uwaga, aby ugotować 75 gramów makaronu, potrzebujesz co najmniej 750 ml.woda, a aby się nie sklejała, należy ją okresowo mieszać. Gotowy makaron powinien smakować gęsto, ale nie twardo. Po ugotowaniu Udon należy natychmiast spłukać zimną wodą, aby makaron nie był ugotowany.
Krok 4:
Teraz powinieneś przygotować warzywa do zupy. Aby to zrobić, umyj grzyby i pokrój je na talerze. Umieść kawałek masła na patelni i smaż na nim pokrojone pieczarki przez trzy minuty. Smaż wszystkie warzywa na dużym ogniu.
Krok 5:
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Umieść na patelni z grzybami. Smaż warzywa przez kolejną minutę.
Krok 6:
Następnie na patelnię dodaj puree pomidorowe i czosnek, zmiażdżone przez czosnek. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw patelnię.
Krok 7:
Teraz wyjmij filet z kurczaka z bulionu i ostudź go trochę. Następnie zagotuj filet na małe kawałki.
Krok 8:
Bulion z kurczaka przecedzić przez gazę, aby był przezroczysty. Dodaj trochę wody do rondla z bulionem (do litra), jeśli ugotował się podczas gotowania kurczaka i podpalił. Zagotuj bulion, dodaj do niego bazę do przygotowania zupy Tom Yam, trochę sosu sojowego, przygotowane warzywa i kawałki kurczaka. Gotuj zupę przez kilka minut.
Krok 9:
Pod koniec gotowania azjatyckiej zupy dodaj do niej wcześniej ugotowany makaron pszenny udon i Posol zupę do smaku i pożądania.
Krok 10:
Wlej zupę do talerzy. Umieść połowę gotowanego jajka na każdym talerzu. Na zupę posyp posiekaną zieloną cebulą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g