Przygotowanie jest dość proste, a technologia i zalecenia muszą być ściśle przestrzegane. Przepisy na zupy pomidorowe są tak różnorodne, że każdy znajdzie swój ulubiony sposób. Tradycyjnie do ich przygotowania potrzeba dużo pomidorów, ale zimą można je zastąpić pastą pomidorową. Poszczególne przepisy sugerują połączenie tych dwóch produktów. Zwykle dodaje się do nich ziemniaki, paprykę, fasolę, grzyby, ryż, zioła, mięso i owoce morza.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
pomidory | 23 | 1.1 | 0.2 | 3.8 |
ziemniaki | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
Pasta pomidorowa | 28 | 5.6 | 1.5 | 16.7 |
zupa jest podawana na ciepło lub na zimno, w zależności od smaku i bulionu. W razie potrzeby możesz dodać do niego majonez, śmietanę lub śmietanę. Różne metody gotowania łączy fakt, że umieszcza się w nich wiele przypraw i przypraw. Te aromatyczne potrawy są powszechne w kuchni wschodniej i azjatyckiej. Dla tych, którzy nie lubią pikantnych, możesz gotować zgodnie z technologią, ale eliminując przyprawy lub zmniejszając ich ilość. Smak tego w ogóle się nie zepsuje i na pewno spodoba się wszystkim domownikom.