Najczęściej przygotowuje się z nią różne pierwsze dania. Przepisy na zupy z kapustą zadziwiają swoją różnorodnością. Dodaje się do nich ziemniaki, marchew, cebulę, seler, proso, fasolę, różne mięso i wędliny, ryby i owoce morza, grykę i zioła. Można do nich dodać pachnące przyprawy i przyprawy, aby smak był jaśniejszy i bogatszy. Możesz również przygotować oryginalną zupę puree, tradycyjny barszcz lub kapuśniak.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
ziemniaki | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
pomidory | 23 | 1.1 | 0.2 | 3.8 |
kapusta biała | 28 | 1.8 | 0.1 | 6.8 |
podobne potrawy są lubiane przez dorosłych i dzieci. Przygotowanie ich jest dość proste, a nawet początkujący może poradzić sobie z taką pracą. Niektóre z prezentowanych opcji świetnie sprawdzają się w menu wegetariańskim. Ta uczta jest przygotowywana na kuchence lub w powolnej kuchence. Rzadziej używają kuchenki mikrofalowej. Zajmuje to bardzo mało czasu, średnio około pół godziny. Podczas gotowania ważne jest, aby wytrzymać temperaturę wskazaną w przepisie, aby warzywa były miękkie, ale nie były zbyt ugotowane.