Tom Yam w powolnej kuchence
skład / składniki
14
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej bulion z kurczaka do miski i ustaw tryb "gotowania" na 20 minut.
2. Pokrój pieczarki, pomidory i cebulę w kostkę. Włóż do gorącego bulionu. Dodaj przyprawy i sól. Rozmrażamy koktajl morski.
3. Rozłóż krewetki i owoce morza w bulionie, gdy się zagotuje, dodaj mleko kokosowe i wyciśnij sok z limonki. Włóż chili do smaku.
gotuj przez kilka minut i wyłącz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Trawa cytrynowa - 104 kcal/100g
- Koktajl morski - 95 kcal/100g