Prosta owsianka jęczmienna w powolnej kuchence na wodzie

pyszna owsianka na śniadanie! Gotuj w powolnej kuchence! Śniadanie z multicookerem to idealne rozwiązanie dla każdej gospodyni domowej! Zawsze kładę składniki wieczorem, włączam minutnik, a rano cała rodzina czeka na bardzo smaczne jedzenie. Dziś mam owsiankę jęczmienną na wodzie, dzielę się przepisem)
liliaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 10 % 3 g
węglowodany 79 % 23 g
133 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

napełnij kaszę wodą, wymieszaj (śmieci, kurz wzrośnie na powierzchnię), a następnie spuść wodę i powtórz procedurę dwa razy, aż woda będzie całkowicie czysta.

przenosimy czystą kaszę jęczmienną do miski multicookera, wlewamy wodę, wlewamy sól (Lubię gęstą owsiankę, więc wskazałem proporcje płynu do własnych upodobań, ale jeśli wolisz owsiankę, dodaj 150 ml więcej wody).

wybieramy program "owsianka mleczna", a czas gotowania wynosi 35 minut, po sygnale dźwiękowym dajemy owsiance potnienie na" podgrzaniu " przez około 30 minut, a następnie dodajemy masło.

smacznego i produktywnego dnia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jęczmień zwinięty jasny - 349   kcal/100g
  • Jęczmień szkocki - 348   kcal/100g
  • Kasza jęczmienna - 343   kcal/100g
  • Płatki jęczmienne - 315   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy