prosta owsianka jęczmienna w powolnej kuchence na wodzie
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
napełnij kaszę wodą, wymieszaj (śmieci, kurz wzrośnie na powierzchnię), a następnie spuść wodę i powtórz procedurę dwa razy, aż woda będzie całkowicie czysta.
przenosimy czystą kaszę jęczmienną do miski multicookera, wlewamy wodę, wlewamy sól (Lubię gęstą owsiankę, więc wskazałem proporcje płynu do własnych upodobań, ale jeśli wolisz owsiankę, dodaj 150 ml więcej wody).
wybieramy program "owsianka mleczna", a czas gotowania wynosi 35 minut, po sygnale dźwiękowym dajemy owsiance potnienie na" podgrzaniu " przez około 30 minut, a następnie dodajemy masło.
smacznego i produktywnego dnia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g