skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dobrze spłucz wszystkie warzywa,
Krok 2:
Filet z kurczaka pokroić w paski,
Krok 3:
Umieść patelnię na kuchence i wlej olej roślinny, możesz oliwa z oliwek. Wysyłamy mięso z kurczaka na patelnię, dodajemy do smaku sól i pieprz, mieszając łopatką smażyć,
Krok 4:
Pokrój kapustę w paski,
Krok 5:
Posiekaj cebulę,
Krok 6:
Wlać posiekaną cebulę na 10 minut gorącą przegotowaną wodą,
Krok 7:
Weź koreańską tarkę do marchwi i zetrzyj marchewki i buraki,
Krok 8:
Dobrze spłukując tarkę, pocieramy ziemniaki, a następnie spłukujemy zimną wodą, kładziemy go na kartce papieru i ostrożnie dociskamy, aby nadmiar wilgoci z niego wydostał się, przygotowujemy do głębokiego smażenia.
Krok 9:
Nie zapomnij o mięsie z kurczaka na patelni, które okresowo mieszaj, aż do pełnego gotowania i usuń.
Krok 10:
Stawiamy na piecu naszą "cudowną patelnię & quot; i wlewamy olej słonecznikowy, aby ukryć ruszt do smażenia, włóż do rozgrzanej patelni nasze ziemniaki i smażyć.
Krok 11:
Gdy ziemniaki nabrały złotego koloru, cienkie słomki smaży się dość szybko, rozprowadzamy go na arkuszach papieru. Gdy tylko nadmiar tłuszczu zostanie wchłonięty przez papier, połóż go na talerzu, na którym zaczynamy zbierać naszą piękną sałatkę.
Krok 12:
Okazało się zdrową sałatką dietetyczną & quot; Tornado & quot;, która jest przyprawiana do smaku indywidualnie, dla amatora.
pyszna i niezwykła sałatka, która naprawdę odlatuje ze stołu jak tornado!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g