Sałatka Coco Chanel
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Krok 1:
rozbieramy mięso z kurczaka na włókna.
Krok 2:
pokrój ziemniaki średniej wielkości.
Krok 3:
trzy sery na średniej tarce.
Krok 4:
pokrój paprykę w cienkie paski.
Krok 5:
pomidory kroimy na małe kawałki.
Krok 6:
wymieszaj wszystkie produkty, dopraw mieszanką: oliwa z oliwek + sok z cytryny + sól + czarny pieprz. Sałatka jest gotowa. Możesz podawać zarówno na liściach sałaty, jak i osobno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g