Zapiekanka makaron-miód-płatki owsiane
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Hrum! Z miłością!
Krok 2:
Składniki.
Krok 3:
Makaron połamać na kawałki 1 cm, ugotować w osolonej wodzie, wymieszać z olejem. Płatki zalać wrzącą wodą przez 5 minut, spuścić wodę. Makaron i płatki ostudzić i przełożyć do miski.
Krok 4:
Dodaj jajko, miód.
Krok 5:
Wymieszaj wszystko.
Krok 6:
Wlej powstałą masę do naczynia do pieczenia.
Krok 7:
Tak jest!
Krok 8:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut, koncentrując się na piekarniku.
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g