ravioli z grzybami

włoskie danie, które możesz zrobić w domu. Pikantny smak i dostępność produktów do gotowania Ravioli nie pozostawi nikogo obojętnym.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 25 % 10 g
węglowodany 53 % 21 g
193 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

W misce wymieszaj składniki przeznaczone do ciasta. Zagnieść ciasto. Powinien być wystarczająco gęsty i elastyczny. Przykryj folią i pozostaw do korekty na 1 godzinę. Temperatura powinna być pokojowa. Obrane grzyby bardzo drobno posiekaj. Cebula jest również drobno cięta. Wymieszaj te dwa składniki i smaż na maśle do miękkości. Pod koniec smażenia posolić. Proste nadzienie do ravioli jest przygotowane.
posyp stół mąką i rozwałkuj nasze ciasto. W oryginale grubość ciasta wynosi 1 mm. pokroić w kwadraty: małe ravioli – 3 cm, średnie-5 cm, Duże-7 cm.we Włoszech zwyczajowo podaje się małe ravioli na święta, aw dni powszednie wolą większe.
umieść nadzienie na każdym półfabrykacie i przykryj drugim półfabrykatem ciasta. Wyciśnij powietrze, naciskając ręką ciasto wokół nadzienia. Krawędzie powinny być kręcone. Dociśnij widelcem, ustawiając zęby prostopadle do krawędzi kwadratów.
gotują je we Włoszech w taki sam sposób, jak nasze pierogi lub pierogi. Woda jest zbierana na patelni, solona i gotowana. Gotuj przez około 5 minut i wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj posypane startym parmezanem. To właśnie ten ser nadaje temu daniu pikantny smak. Możesz ozdobić gałązkami koperku. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy