skład / składniki
metoda gotowania
W misce wymieszaj składniki przeznaczone do ciasta. Zagnieść ciasto. Powinien być wystarczająco gęsty i elastyczny. Przykryj folią i pozostaw do korekty na 1 godzinę. Temperatura powinna być pokojowa. Obrane grzyby bardzo drobno posiekaj. Cebula jest również drobno cięta. Wymieszaj te dwa składniki i smaż na maśle do miękkości. Pod koniec smażenia posolić. Proste nadzienie do ravioli jest przygotowane.
posyp stół mąką i rozwałkuj nasze ciasto. W oryginale grubość ciasta wynosi 1 mm. pokroić w kwadraty: małe ravioli – 3 cm, średnie-5 cm, Duże-7 cm.we Włoszech zwyczajowo podaje się małe ravioli na święta, aw dni powszednie wolą większe.
umieść nadzienie na każdym półfabrykacie i przykryj drugim półfabrykatem ciasta. Wyciśnij powietrze, naciskając ręką ciasto wokół nadzienia. Krawędzie powinny być kręcone. Dociśnij widelcem, ustawiając zęby prostopadle do krawędzi kwadratów.
gotują je we Włoszech w taki sam sposób, jak nasze pierogi lub pierogi. Woda jest zbierana na patelni, solona i gotowana. Gotuj przez około 5 minut i wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj posypane startym parmezanem. To właśnie ten ser nadaje temu daniu pikantny smak. Możesz ozdobić gałązkami koperku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g