Gnocchi ziemniaczane po włosku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1 ziemniaki myjemy i gotujemy bezpośrednio w skórce.
2 obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj mąkę, jajko, sól i zagniataj nieprzywierające ciasto.
3 Podziel gotowe ciasto na 4 równe części i rozwałkuj długie kiełbaski.
4 każdą kiełbasę kroimy na małe kawałki i lekko dociskamy widelcem.
5 gotujemy Gnocchi we wrzącej osolonej wodzie, aż wypłyną.
2 obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Dodaj mąkę, jajko, sól i zagniataj nieprzywierające ciasto.
3 Podziel gotowe ciasto na 4 równe części i rozwałkuj długie kiełbaski.
4 każdą kiełbasę kroimy na małe kawałki i lekko dociskamy widelcem.
5 gotujemy Gnocchi we wrzącej osolonej wodzie, aż wypłyną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g