gulasz warzywny z duszoną cukinią z kurczaka i ziemniakami

bogaty w warzywa gulasz zamieni nawet codzienny stół w świąteczny! Dla twojej uwagi przepis na gulasz warzywny będzie znacznie smaczniejszy, jeśli zostanie ugotowany z mięsem z kurczaka.Uwielbiam mostek, więc zawsze biorę go do gulaszu. Przepis kulinarny jest bardzo prosty, więc nawet początkujący kucharz lub kucharz amator może go opanować.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 23 % 5 g
136 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw musisz ugotować pierś z kurczaka. Następnie wyjmij go z patelni i pozwól mu ostygnąć. Pokrój mostek na dość duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Potem musisz zrobić warzywa. Najpierw umyj ziemniaki, cukinię, pomidory, paprykę, marchewkę i cebulę. Oczyść je i pokrój w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź patelnię. Wlej olej roślinny na dno. Podgrzej go i połóż na nim warzywa. Warzywa należy układać warstwami. Najpierw włóż i krótko podsmaż ziemniaki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Potem marchewka. Po cukinii, papryce i cebuli. Na koniec musisz umieścić pomidory. Gdy warzywa są lekko smażone, musisz wlać do nich śmietanę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na koniec musisz umieścić pomidory. Gdy warzywa są lekko smażone, musisz wlać do nich śmietanę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy warzywa są trochę smażone, musisz wlać do nich śmietanę. W nim musisz dusić warzywa, aż będą całkowicie ugotowane na małym ogniu. Jeśli trochę się przyklei, musisz dodać trochę wody. Następnie przenieś warzywa do kurczaka. Sól, pieprz do smaku. Dusić razem do miękkości przez kilka minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Możesz dodać drobno posiekane warzywa na końcu. Na przykład pietruszka i koperek. Smacznego!




kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy