skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Najpierw musisz ugotować pierś z kurczaka. Następnie wyjmij go z patelni i pozwól mu ostygnąć. Pokrój mostek na dość duże kawałki.
Krok 3:
Potem musisz zrobić warzywa. Najpierw umyj ziemniaki, cukinię, pomidory, paprykę, marchewkę i cebulę. Oczyść je i pokrój w kostkę.
Krok 4:
Weź patelnię. Wlej olej roślinny na dno. Podgrzej go i połóż na nim warzywa. Warzywa należy układać warstwami. Najpierw włóż i krótko podsmaż ziemniaki.
Krok 5:
Potem marchewka. Po cukinii, papryce i cebuli. Na koniec musisz umieścić pomidory. Gdy warzywa są lekko smażone, musisz wlać do nich śmietanę.
Krok 6:
Na koniec musisz umieścić pomidory. Gdy warzywa są lekko smażone, musisz wlać do nich śmietanę.
Krok 7:
Gdy warzywa są trochę smażone, musisz wlać do nich śmietanę. W nim musisz dusić warzywa, aż będą całkowicie ugotowane na małym ogniu. Jeśli trochę się przyklei, musisz dodać trochę wody. Następnie przenieś warzywa do kurczaka. Sól, pieprz do smaku. Dusić razem do miękkości przez kilka minut
Krok 8:
Możesz dodać drobno posiekane warzywa na końcu. Na przykład pietruszka i koperek. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g