kiełkujący owies z orzechami włoskimi i porzeczkami
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż kiełki owsa do miski.
2. Dodaj orzechy włoskie. Można je drobno posiekać lub pozostawić na połówki/ćwiartki.
3. Włóż suszone porzeczki.
4. Skrop syropem klonowym lub innym środkiem słodzącym, takim jak miód.
5. Posyp cynamonem do smaku.
można się cieszyć!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Porzeczka - 38 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Syrop klonowy - 241 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Kiełkujący owies - 480 kcal/100g