skład / składniki
metoda gotowania
nie bez powodu najwyraźniej Japończycy mają ryby jako główne pożywienie. A ich sprzęt jest najbardziej niezawodny, a stulatków jest wielu. Myślę, że chodzi o fosfor. Od dawna chciałem odwiedzić Japonię, ale najwyraźniej nie Los. Ale mogę ugotować rybę według ciekawego przepisu. Wybrałem pierwszą, która pojawiła się na ladzie - i do domu. Dostałem halibuta. Nieoczekiwane, ale interesujące. Wszyscy w naszej rodzinie, od małych do dużych, kochają literaturę, więc stare książki z przepisami to cała masa. Po spędzeniu godziny na poszukiwaniach poszedłem do kuchni, trzymając pod pachą poobijany tomik ze starymi rosyjskimi przepisami.
Przepis na smażonego halibuta był tak prosty, że nawet nie musiał jeszcze raz biegać do sklepu, wszystko, czego potrzebujesz, znalazło się w lodówce.
jeśli masz szczęście i kupiłeś filet z halibuta, po prostu umyj go zimną wodą, a jeśli nie, oczyść rybę i usuń kości. Aby uzyskać piękną skórkę, profesjonaliści zalecają suszenie ryb. Filet pokroić w plastry, smażyć na oleju roślinnym na średnim ogniu, posolić rybę na patelni. Jeszcze gorący, skrop go octem, a następnie ostudź.
Umyj pomidory, obierz cebule i pokrój: pomidory w cieńsze koła, cebulę w pierścienie.
weź piękną salaterkę i włóż do niej najpierw pomidory, krążki cebuli, kawałki ryby, znowu pomidory, cebulę itp. Napełnij nim naczynie, wymieszaj posiekane warzywa i posyp swoje dzieło.
chciałem pojechać do Japonii, a przepis okazał się rosyjski, ale pyszny. Taka jest rosyjsko-japońska historia. Zjedz więcej ryb-na pewno będziesz żył dłużej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Halibut gotowany - 216 kcal/100g
- Halibut świeży - 102 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g