pieczony halibut z pomidorami i papryką

Chcesz zaskoczyć gości na wakacjach? Wypróbuj ten przepis! Nie pożałujesz.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 63 % 15 g
węglowodany 13 % 3 g
172 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

nie bez powodu najwyraźniej Japończycy mają ryby jako główne pożywienie. A ich sprzęt jest najbardziej niezawodny, a stulatków jest wielu. Myślę, że chodzi o fosfor. Od dawna chciałem odwiedzić Japonię, ale najwyraźniej nie Los. Ale mogę ugotować rybę według ciekawego przepisu. Wybrałem pierwszą, która pojawiła się na ladzie - i do domu. Dostałem halibuta. Nieoczekiwane, ale interesujące. Wszyscy w naszej rodzinie, od małych do dużych, kochają literaturę, więc stare książki z przepisami to cała masa. Po spędzeniu godziny na poszukiwaniach poszedłem do kuchni, trzymając pod pachą poobijany tomik ze starymi rosyjskimi przepisami.
Przepis na smażonego halibuta był tak prosty, że nawet nie musiał jeszcze raz biegać do sklepu, wszystko, czego potrzebujesz, znalazło się w lodówce.
jeśli masz szczęście i kupiłeś filet z halibuta, po prostu umyj go zimną wodą, a jeśli nie, oczyść rybę i usuń kości. Aby uzyskać piękną skórkę, profesjonaliści zalecają suszenie ryb. Filet pokroić w plastry, smażyć na oleju roślinnym na średnim ogniu, posolić rybę na patelni. Jeszcze gorący, skrop go octem, a następnie ostudź.
Umyj pomidory, obierz cebule i pokrój: pomidory w cieńsze koła, cebulę w pierścienie.
weź piękną salaterkę i włóż do niej najpierw pomidory, krążki cebuli, kawałki ryby, znowu pomidory, cebulę itp. Napełnij nim naczynie, wymieszaj posiekane warzywa i posyp swoje dzieło.
chciałem pojechać do Japonii, a przepis okazał się rosyjski, ale pyszny. Taka jest rosyjsko-japońska historia. Zjedz więcej ryb-na pewno będziesz żył dłużej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Halibut gotowany - 216   kcal/100g
  • Halibut świeży - 102   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy