skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec pieczarki z serem i czosnkiem w piekarniku? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Wybierz pieczarki tej samej wielkości, niezbyt małe. Wziąłem czapkę o średnicy około 4 cm, powinny być śnieżnobiałe bez plam i uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Weź kilka rodzajów sera. Wziąłem 2 połówki papryki w różnych kolorach, aby nadzienie wyglądało jaśniej. Weź bardziej mięsisty pomidor.
Krok 2:
Opłucz grzyby z ziemi pod bieżącą wodą. Wytnij zepsute miejsca, jeśli są, Usuń "spódnicę". Umieść pieczarki na ręczniku, aby wchłonęły nadmiar płynu. Pozostaw na 15-20 minut. Ważne jest, aby dobrze wysuszyć grzyby, w przeciwnym razie nasycone wilgocią staną się wodniste. Ostrożnie odetnij nogę i zeskrob trochę miąższu grzybowego od wewnątrz, poszerzając w ten sposób wnękę do nadziewania. Zmiel nogi i duże kawałki nożem.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej połowę oleju określonego w przepisie na średnim ogniu. Umieść pokruszone grzyby na patelni i smaż, od czasu do czasu mieszając, aż płyn wyparuje.
Krok 4:
Oczyść i opłucz warzywa. Usuń nasiona z cukinii. Pokrój w małe kostki. Staraj się, aby kostki były tego samego rozmiaru, aby nadzienie było bardziej jednolite.
Krok 5:
Włącz rozgrzać piekarnik do 200 stopni, aby miał czas na rozgrzanie. Na drobnej tarce zetrzyj ser i czosnek. Dodaj smażone grzyby, ser, czosnek do warzyw, trochę soli i dodaj przyprawy.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie i posmakuj nadzienia. W razie potrzeby dodaj sól.
Krok 7:
Napełnij pieczarki nadzieniem i ułóż na lekko naoliwionej patelni. Podczas pieczenia warzywa stracą objętość. Dlatego, aby nie dostać w końcu "pustych" pieczarek, staraj się umieścić w nich jak najwięcej nadzienia. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Dokładny czas zależy od możliwości piekarnika. Gotowe pieczarki dadzą sok, a nadzienie trochę spadnie.
zrobiłam dwie porcje-jedną z czosnkiem, drugą bez. Bardziej podobały mi się pieczarki bez czosnku.
do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy. Jeśli zamierzasz gotować w piekarniku, na patelni lub grillu, upewnij się, że używasz oleju o wysokim punkcie dymienia. Najczęstsze oleje o wysokim punkcie dymienia: rafinowane odmiany słonecznika, oliwy i winogron.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g