pieczarki pieczone w piekarniku z serem i czosnkiem w całości

przekąska Grzybowo-warzywna o bogatym smaku! Pieczarki pieczone w całości w piekarniku wcale nie są trudne do ugotowania. Połączenie warzyw z czosnkiem nadaje potrawie niesamowity smak. Ser sprawia, że nadzienie jest delikatniejsze, a czosnek i włoskie zioła smakują. I taka przekąska przyciąga swoim jasnym wyglądem.
RopotushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 6 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 13 % 2 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec pieczarki z serem i czosnkiem w piekarniku? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Wybierz pieczarki tej samej wielkości, niezbyt małe. Wziąłem czapkę o średnicy około 4 cm, powinny być śnieżnobiałe bez plam i uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Weź kilka rodzajów sera. Wziąłem 2 połówki papryki w różnych kolorach, aby nadzienie wyglądało jaśniej. Weź bardziej mięsisty pomidor.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz grzyby z ziemi pod bieżącą wodą. Wytnij zepsute miejsca, jeśli są, Usuń "spódnicę". Umieść pieczarki na ręczniku, aby wchłonęły nadmiar płynu. Pozostaw na 15-20 minut. Ważne jest, aby dobrze wysuszyć grzyby, w przeciwnym razie nasycone wilgocią staną się wodniste. Ostrożnie odetnij nogę i zeskrob trochę miąższu grzybowego od wewnątrz, poszerzając w ten sposób wnękę do nadziewania. Zmiel nogi i duże kawałki nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni rozgrzej połowę oleju określonego w przepisie na średnim ogniu. Umieść pokruszone grzyby na patelni i smaż, od czasu do czasu mieszając, aż płyn wyparuje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Oczyść i opłucz warzywa. Usuń nasiona z cukinii. Pokrój w małe kostki. Staraj się, aby kostki były tego samego rozmiaru, aby nadzienie było bardziej jednolite.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włącz rozgrzać piekarnik do 200 stopni, aby miał czas na rozgrzanie. Na drobnej tarce zetrzyj ser i czosnek. Dodaj smażone grzyby, ser, czosnek do warzyw, trochę soli i dodaj przyprawy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie i posmakuj nadzienia. W razie potrzeby dodaj sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij pieczarki nadzieniem i ułóż na lekko naoliwionej patelni. Podczas pieczenia warzywa stracą objętość. Dlatego, aby nie dostać w końcu "pustych" pieczarek, staraj się umieścić w nich jak najwięcej nadzienia. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Dokładny czas zależy od możliwości piekarnika. Gotowe pieczarki dadzą sok, a nadzienie trochę spadnie.

zrobiłam dwie porcje-jedną z czosnkiem, drugą bez. Bardziej podobały mi się pieczarki bez czosnku.

do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy. Jeśli zamierzasz gotować w piekarniku, na patelni lub grillu, upewnij się, że używasz oleju o wysokim punkcie dymienia. Najczęstsze oleje o wysokim punkcie dymienia: rafinowane odmiany słonecznika, oliwy i winogron.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy