skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić heh ze szczupaka? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Ponieważ szczupak jest rybą rzeczną, mogą w nim znajdować się niepotrzebni "mieszkańcy", którzy chętnie się do ciebie przeniosą. Dlatego jeśli nie masz pewności co do jakości szczupaka, lepiej odmówić tego dania. Niektórzy twierdzą, że przy silnym mrozie w ciągu 10 dni pasożyty są niszczone. Osobiście Nie wiem, ale dla pewności lepiej zamrozić świeżo złowioną rybę.
Krok 2:
Oczyść szczupaka z łusek, wnętrzności i spłucz pod zimną wodą. Odetnij filety i pamiętaj, aby usunąć nawet najmniejsze kości. Można to łatwo zrobić za pomocą pincety. Pokrój filety w paski o grubości 0,8-1 centymetra.
Krok 3:
Czosnek obrać, posiekać i włożyć do miski. Wlej do niego ocet i dokładnie zmiel.
Krok 4:
Włóż rybę do pojemnika, dodaj czosnek z octem i dobrze wymieszaj, aby cała ryba była pokryta masą. Zamknij pojemnik i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 5:
Obierz marchewki, dokładnie opłucz w zimnej wodzie i zetrzyj koreańską tarkę do marchwi. Lub pokrój marchewki w cienkie paski i włóż do miski.
Krok 6:
Dodaj sól, mieloną kolendrę do marchwi. Jeśli chcesz, możesz dodać trochę cukru, doda pikantnej nuty.
Krok 7:
Dodaj chili do miski z marchewką. Możesz wziąć suchą paprykę lub drobno posiekać świeżą paprykę. W każdym razie zrób smak dla siebie. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Marchew dodaj do marynowanej ryby i wymieszaj. Ponownie zamknij pojemnik i wstaw do lodówki na kolejną godzinę.
Krok 9:
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej na średnim ogniu. Połóż posiekaną cebulę.
Krok 10:
Smaż cebulę przez 2 minuty, podrzucając.
Krok 11:
Natychmiast przenieś smażoną cebulę wraz z olejem do pojemnika ze szczupakiem i marchewką, wymieszaj.
Krok 12:
Drobno posiekaj koperek, Dodaj do szczupaka i wymieszaj. Zamknij pojemnik i wstaw do lodówki na kolejną godzinę. Po tym heh ze szczupaka będzie gotowy. Do szczupaka można podać sos sojowy, świeże warzywa.
Krok 13:
Smacznego.
to He w języku koreańskim można zrobić nie tylko ze szczupaka, ale z każdej innej ryby z białym mięsem.
nigdy nie rozmrażaj ryby do końca, jeśli musisz ją wyciąć! Najlepiej umieścić go na dolnej półce lodówki i doprowadzić do lekko rozmrożonego stanu. Wtedy wszelkie manipulacje, od krojenia na steki lub duże kawałki po filetowanie, zakończą się sukcesem. Całkowicie rozmrożona ryba podczas cięcia grozi przekształceniem się w bezkształtną masę.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g