skład / składniki
metoda gotowania
natura dała człowiekowi wiele naturalnych zdrowych pokarmów, jagód, ziół i orzechów. Mądrze przewidziała każdą potrzebę ludzkiego ciała. Często nie musimy zwracać się do oficjalnej medycyny, wystarczy poszukać w pojemnikach Matki Natury.
w bezmiarze tajgi można znaleźć wspaniałe drzewo iglaste-cedr. Znamy smak orzeszków piniowych, ale wielu wie, jak są zdrowe? Nawiasem mówiąc, dodając do jedzenia 100 g orzeszków piniowych, możesz zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na miedź, kobalt, mangan i aminokwasy. Zwiększ odporność, normalizuj ciśnienie krwi, unikaj miażdżycy-wszystko to jest możliwe, jedząc pyszne orzechy. W kompozycji z innymi produktami łagodzą gruźlicę, pomagają w chorobach nerek,problemach z pęcherzem. Orzech piniowy jest ważny dla żywności dla niemowląt, ponieważ zawiera jod i substancje wspomagające wzrost.
a jeśli gotujesz orzeszki piniowe z miodem zgodnie z przepisem, możesz upewnić się, że taki deser pomaga w wrzodach żołądka.
przygotowanie pysznego leku-deser nie będzie trudny.
obierz orzeszki piniowe i wymieszaj je z miodem.
możesz jeść z mlekiem i tylko łyżeczką z herbatą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g