orzeszki piniowe z miodem

bardzo zdrowa uczta! Łatwe do przygotowania-pyszne do jedzenia!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 6 g
tłuszcze 36 % 31 g
węglowodany 57 % 50 g
510 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

natura dała człowiekowi wiele naturalnych zdrowych pokarmów, jagód, ziół i orzechów. Mądrze przewidziała każdą potrzebę ludzkiego ciała. Często nie musimy zwracać się do oficjalnej medycyny, wystarczy poszukać w pojemnikach Matki Natury.
w bezmiarze tajgi można znaleźć wspaniałe drzewo iglaste-cedr. Znamy smak orzeszków piniowych, ale wielu wie, jak są zdrowe? Nawiasem mówiąc, dodając do jedzenia 100 g orzeszków piniowych, możesz zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na miedź, kobalt, mangan i aminokwasy. Zwiększ odporność, normalizuj ciśnienie krwi, unikaj miażdżycy-wszystko to jest możliwe, jedząc pyszne orzechy. W kompozycji z innymi produktami łagodzą gruźlicę, pomagają w chorobach nerek,problemach z pęcherzem. Orzech piniowy jest ważny dla żywności dla niemowląt, ponieważ zawiera jod i substancje wspomagające wzrost.
a jeśli gotujesz orzeszki piniowe z miodem zgodnie z przepisem, możesz upewnić się, że taki deser pomaga w wrzodach żołądka.
przygotowanie pysznego leku-deser nie będzie trudny.
obierz orzeszki piniowe i wymieszaj je z miodem.
możesz jeść z mlekiem i tylko łyżeczką z herbatą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g

Podobne przepisy