skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Biała kapusta, jeśli to możliwe, weź świeże, nowe zbiory. Kapusta kiszona powinna być klasycznym soleniem - bez żurawiny, chrzanu i jabłek. Jeśli chodzi o kiełbaski, mogą to być kiełbaski i niektóre kiełbaski-najważniejsze jest to, że produkt ma wędzony smak. Olej roślinny może być dowolnym olejem roślinnym, ale ponieważ będziemy na nim smażyć, używaj rafinowanych rodzajów olejów.
Krok 2:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Szybciej obierasz cebulę i będzie ona mniej paląca, jeśli najpierw namoczysz ją w zimnej wodzie przez 20-30 minut.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj posiekaną cebulę i smaż na średnim ogniu na złoty kolor. Zwykle zajmuje to około 5 minut.
Krok 4:
Wyciśnij kiszoną kapustę z solanki i dodaj na patelnię. Wszystko wymieszaj i smaż przez około 7 minut. Chcę zauważyć, że kapusta kiszona jest smażona dłużej niż świeża kapusta.
Krok 5:
Dodaj kminek. Może to być mielony kminek w postaci proszku lub całe nasiona kminku, takie jak moje. Z przypraw i przypraw nie polecałbym niczego więcej dodawać do tego dania. Może być tylko trochę mielonej ostrej papryki.
Krok 6:
Obierz kiełbaski, kiełbaski lub kiełbaski. Jeśli skorupa jest naturalna, nie trzeba jej czyścić. Pokrój w koła o grubości około 6-8 mm.kawałki powinny być wyraźnie wyczuwalne w kapuście, więc nie powinieneś kroić mniejszych.
Krok 7:
Dodaj do patelni i smaż wszystko razem przez około 5-7 minut. Kiełbaski powinny się trochę usmażyć.
Krok 8:
Dobrze umyj białą kapustę, Usuń 2-3 górne liście-gromadzi się tam większość brudu i posiekaj w dowolny dogodny sposób.
Krok 9:
Dodaj do patelni, wymieszaj, smaż wszystko razem przez kolejne 10 minut.
Krok 10:
Jak tylko włożysz posiekaną kapustę na patelnię - natychmiast ją Posol - dzięki czemu kapusta szybciej zmniejszy swoją objętość, a danie będzie łatwiejsze do wymieszania.
Krok 11:
W kuchni niemieckiej takie danie jest uważane za całkowicie samowystarczalne, ale całkiem możliwe jest podanie go jako przystawki do mięsa lub drobiu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g