Przepisy na proste ciasta są tak różnorodne, że wybór może nie być łatwy. Ciasto na taką ucztę może być drożdżowe, Francuskie, kruche, starte lub biszkoptowe. Samo ciasto może być otwarte lub zamknięte. Jako nadzienie słodkich produktów stosuje się dżem, owoce, jagody, mleko skondensowane i wiele innych. Można go ozdobić bitą śmietaną, kwaśną śmietaną, gorącą czekoladą, cukrem pudrem lub dżemem.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
soda spożywcza | 0 | 0 | 0 | 0 |
do pikantnych ciast stosuje się ziemniaki, kapustę, grzyby, wędliny i mięso, cebulę, marchew, ryby i jajka. Takie wypieki są przygotowywane dość szybko i można do tego użyć produktów już dostępnych w lodówce. Nawet początkujący może poradzić sobie z przygotowaniem takiego dania. Aby uzyskać prawidłowy wynik, ważne jest, aby uważnie przestrzegać wskazówek, technologii gotowania, a także czasu obróbki cieplnej i temperatury. Wykonując wszystkie zalecenia, otrzymasz prawdziwe arcydzieło kulinarne,którym możesz mile zaskoczyć dom.