kasztany & ndash; niezbędny element świątecznego stołu we Francji, Belgii, Niemczech.
Jak ugotować te niezwykłe owoce, aby okazały się nie tylko smaczne w domu, ale także zdrowe? Istnieje wiele różnych opcji i receptur. Można je smażyć i gotować, a jeśli zmielisz je na mąkę i zagnieść z niej ciasto, otrzymasz pachnące wypieki: kruche ciasteczka, ciasta z nadzieniem, słodkie ciasta. Często dodaje się je również jako składnik risotto lub tradycyjnego pilawu.
aby usmażyć kasztany, konieczne jest wykonanie nacięcia nożem na każdym z nich, ponieważ często pękają z hałasem. Trzymaj owoce w ogniu, aż pojawi się specjalny zapach, ale nie spalony! W przeciwnym razie będą szkodliwe dla zdrowia, będziesz musiał wszystko przerobić na nowo. Nie musisz dodawać oleju do patelni. Kasztany gotuje się na małym ogniu do miękkości. Będą miały nieestetyczny wygląd, ale staną się delikatne i apetyczne
131 kcal
30 minutes
Pyszne, niezwykłe i niezwykle pożywne! Pieczone kasztany są bardzo łatwe i
Powiązane i dodatkowe kategorie: