kasztany & ndash; niezbędny element świątecznego stołu we Francji, Belgii, Niemczech.
Jak ugotować te niezwykłe owoce, aby okazały się nie tylko smaczne w domu, ale także zdrowe? Istnieje wiele różnych opcji i receptur. Można je smażyć i gotować, a jeśli zmielisz je na mąkę i zagnieść z niej ciasto, otrzymasz pachnące wypieki: kruche ciasteczka, ciasta z nadzieniem, słodkie ciasta. Często dodaje się je również jako składnik risotto lub tradycyjnego pilawu.
aby usmażyć kasztany, konieczne jest wykonanie nacięcia nożem na każdym z nich, ponieważ często pękają z hałasem. Trzymaj owoce w ogniu, aż pojawi się specjalny zapach, ale nie spalony! W przeciwnym razie będą szkodliwe dla zdrowia, będziesz musiał wszystko przerobić na nowo. Nie musisz dodawać oleju do patelni. Kasztany gotuje się na małym ogniu do miękkości. Będą miały nieestetyczny wygląd, ale staną się delikatne i apetyczne
45 kcal
40 minutes
Spróbuj raz i będziesz gotowy, aby jeść je codziennie! Łatwość przygotowania
58 kcal
1 hour10 minutes
Zdobycie kasztanów nie jest takie łatwe, ale warto poszukać! Jeśli znudzi ci się
131 kcal
30 minutes
Pyszne, niezwykłe i niezwykle pożywne! Pieczone kasztany są bardzo łatwe i
109 kcal
1 hour30 minutes
Pyszne i zdrowe danie dla prawdziwych smakoszy! Uwielbiam gotować potrawy z
81 kcal
30 minutes
Pieczone kasztany będą ozdobą świątecznego stołu. Maria Kruus autor przepisu
131 kcal
1 hour20 minutes
Przygotuj jedno z ulubionych dań Włochów! Niezwykłe i smaczne.
150 kcal
2 hours45 minutes
Mężczyzna oszaleje! Prosty, szybki i niesamowicie apetyczny!
454 kcal
4 hours40 minutes
Niesamowity subtelny smak ciasta zachwyci każdego łakomczucha! Maria Kruus autor
Powiązane i dodatkowe kategorie: