niestety wygląd grzybów przypomina nieco różową falbankę, która należy do warunkowo jadalnych grzybów. Główna różnica między tymi dwoma gatunkami grzybów znajduje się w mlecznym soku: w imbirach jest białawy, aw falach jest bezbarwny.
zgodnie z osobistymi doświadczeniami wielu mieszkańców Federacji Rosyjskiej istnieje sprawdzony znak ludowy związany z ryzhikami. Oto ten znak:
Jeśli jeden z Twoich gości rano chwyta nóż w ręce i wspina się pod choinkę, aby znaleźć Ryzhiki i borowiki, oznacza to, że nadszedł nowy rok.
Ryzhiki & ndash; wspaniałe grzyby nie tylko ze względu na atrakcyjny wygląd, ale także smak. Jest to bardzo smaczny grzyb, który jest idealny w postaci solonej i marynowanej. Wielu smakoszy uwielbia smażone grzyby, ponieważ wyróżniają się niezwykłym, lekko ostrym smakiem. A inni wręcz przeciwnie, uważają, że najlepsze Rude – surowe. Dlatego istnieją przepisy na sałatki, które wymagają tylko surowej imbiru. Nawiasem mówiąc, gotowane grzyby w jakiejś uroczej zupie pozostają & ndash; pomarańczowe lub czerwone. Tę właściwość Ryzhikov można bezpiecznie wykorzystać w kuchni jako element dekoracji. A w zupie Ryzhiki nie są gorsze niż borowiki. Doskonale nadają się również do gotowania grzybów okroshki.
najczęstszą wśród rydzyków w Rosji jest tak zwany Rydzyk świerkowy (jellovik), a wraz z nim Rydzyk sosnowy. Jak można zrozumieć z nazw, takie grzyby rosną głównie w lasach iglastych i prawie dwa sezony z rzędu – od wczesnego lata do połowy jesieni. Po mieszkańcach Rosji grzyb ten zaczął być nazywany & laquo;Ryzhik» zarówno w Niemczech (Reizker), jak i na Węgrzech (Rizike).
24 kcal
1 hour
Bardzo smaczne, chrupiące solone grzyby na zimę! Solenie grzybów jest jednym z