wątroba w siatce tłuszczowej kebab na grillu

szaszłyk z wątroby wydziela nieopisane smaki! Taki kebab jest przygotowywany przez ludy Kaukazu i Azji Środkowej. Przepis jest prosty, ekonomiczny i interesujący. Powiem Ci, jak gotować taką wątrobę na ruszcie, na szaszłykach i na patelni. We wszystkich przypadkach nie będziesz rozczarowany.
KseniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 67 % 28 g
węglowodany 10 % 4 g
306 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wątrobę w siatce tłuszczowej kebab na grillu? Pokrój wątrobę na małe kawałki. Do szpikulca-w kostkach, do rusztu i patelni w plasterkach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełnij mlekiem i pozostaw na 1-12 godzin. Im dłużej, tym bardziej miękka i delikatna będzie wątroba.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odcedź mleko, sól, pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W przypadku rusztu i patelni zawiń plastry partiami. Siatkę można łatwo ciąć nożyczkami. W przypadku szpikulca najpierw nawlecz kawałki, a następnie zawiń wszystko razem w siatkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Czekamy na węgle(lub podgrzewamy patelnię).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj wątrobę do smażenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smaż z obu stron przez 5-7 minut w zależności od ciepła i wielkości kawałków.

drewniane szaszłyki należy namoczyć w wodzie przez godzinę.

musisz podawać ze świeżymi warzywami.

smacznego!

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 896   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy