skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wątrobę w siatce tłuszczowej kebab na grillu? Pokrój wątrobę na małe kawałki. Do szpikulca-w kostkach, do rusztu i patelni w plasterkach.
Krok 2:
Napełnij mlekiem i pozostaw na 1-12 godzin. Im dłużej, tym bardziej miękka i delikatna będzie wątroba.
Krok 3:
Odcedź mleko, sól, pieprz do smaku.
Krok 4:
W przypadku rusztu i patelni zawiń plastry partiami. Siatkę można łatwo ciąć nożyczkami. W przypadku szpikulca najpierw nawlecz kawałki, a następnie zawiń wszystko razem w siatkę.
Krok 5:
Czekamy na węgle(lub podgrzewamy patelnię).
Krok 6:
Przygotuj wątrobę do smażenia.
Krok 7:
Smaż z obu stron przez 5-7 minut w zależności od ciepła i wielkości kawałków.
drewniane szaszłyki należy namoczyć w wodzie przez godzinę.
musisz podawać ze świeżymi warzywami.
smacznego!
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 896 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g