kuchnia kaukaska w tym kwiatostanie jest osobna - tylko wdzięk smaku, sytość i jakiś specjalny rytuał w jedzeniu z obowiązkową obfitością ziół, przypraw i pysznych napojów łączą zbiorową nazwę tradycyjnych potraw ludów zamieszkujących Kaukaz.
natura hojnie obdarzyła te regiony-są to żyzne pola uprawne, dużo słońca, szlachetne góry z obfitością pachnących ziół, pachnące ogrody i winnice. Dlatego kuchnia kaukaska jest prawdziwym skarbem narodowym, w przeciwieństwie do innych, ponieważ łączy tajemnice różnych potraw takich narodów jak Gruzini, Ormianie, Azerbejdżanie, Czeczeni, Dagestanie, Abchazi - i każdy z nich wnosi swoje wyrafinowanie i atrakcyjność.
wszystkie dania są bardzo apetyczne, soczyste, satysfakcjonujące, z własnym niepowtarzalnym smakiem smaków i oryginalnymi przepisami. To i dobrze znany Kebab, apetyczny pilaw, satsivi, shurpa, dolma, chinkali, kebaby, chaczapuri – lista jest długa w nieskończoność. I oczywiście nie można nie zwrócić uwagi na niewyobrażalną obfitość różnych sosów, przypraw i słynnych aromatycznych win. Magiczne unikalne przepisy dają nam ludy, które są dobrze zorientowane w jedzeniu i wiedzą, jak je gotować. Kolorowe pomysły kulinarne są kochane i poszukiwane daleko poza Kaukazem.
77 kcal
45 minutes
Duma Gruzji jest autorstwa tego sosu! Sos ten można podawać z grillowanym
257 kcal
30 minutes
Jasna bułka o bardzo lekkim, dyskretnym smaku. Kulinarny przepis na świetne
30 kcal
30 minutes
Sos pomidorowy ze świeżą kolendrą i czosnkiem! Pyszny, zdrowy i bardzo
42 kcal
45 minutes
Uniwersalny sos pomidorowo-paprykowy. Nie ma potrzeby gotowania, zachowane są
203 kcal
20 minutes
Pikantne i pachnące domowe przygotowanie na zimę! Miłośnicy ostrej zielonej
205 kcal
1 hour30 minutes
Piękny, oryginalny, pikantny smak, bez majonezu! Sałatka Tbilisi to świetne
260 kcal
15 minutes
Umiarkowanie pikantna gruzińska adżika jest dobra do każdego dania! Adjika z
52 kcal
30 minutes
Pikantne, aromatyczne, pikantne pomidory na przekąskę! Ormianie z czerwonych
295 kcal
30 minutes
Najsmaczniejszy biały sos orzechowy! Opatrunek jest prawie uniwersalny; dobrze
75 kcal
30 minutes
Łatwa sałatka warzywna z niesamowitym gruzińskim dressingiem. Sałatka z
12 kcal
3 days
Soczyste, pachnące, pikantne, jasne, na świątecznym stole! Pomidory po ormiańsku
69 kcal
30 minutes
Przepis na prawdziwą piekącą Adjikę! Ostra-ostra!
80 kcal
4 hours30 minutes
Adjika w języku abchaskim to bardzo ostry, pikantny sos do mięsa. Adjika w
77 kcal
3 days20 minutes
Lubisz pikantne? Następnie przygotuj zieloną adżikę!
30 kcal
15 minutes
Świetny dodatek do potraw z grilla! Bogaty smak!
52 kcal
3 days
Adjika to bardzo pikantny i zdrowy produkt. Adjika jest oczywiście ostra, ale
55 kcal
1 day50 minutes
Odciągnięty matsun na śniadanie - dobry nastrój na cały dzień! Kamatz matsun
247 kcal
10 minutes
Wspaniały sos do mięsa ze świeżych warzyw o wyrazistym smaku. Bardzo świeży,
51 kcal
10 minutes
Pikantny napój, który jest przyjemnie orzeźwiający! Daria autor przepisu
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Sosy
- Półprodukty
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Czosnek
- Adjika
- Kolendra
- Pietruszka
- Sól
- Koperek
- Woda
- Kuchnia kaukaska
- Bez obróbki cieplnej
- Sos do kurczaka
- Sos do makaronu i makaronu
- Czosnkowy sos
- Słodko kwaśny sos
- Sosy do mięsa
- Sos gruziński
- Domowy sos pomidorowy
- Sos
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne