Możż po ormiańsku
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
dobrze nasączyć, oczyścić nogi, spłukać.
pokrój na 2 części i pozostaw pod bieżącą wodą na dwa dni. W tym czasie cała krew wyjdzie z nóg, nogi staną się białe.
teraz gotuj nogi do miękkości, to około 2 godzin.
przygotuj solankę. Wyjmij gotowe nogi z wrzącej wody i zanurz w solance na 2 minuty. Następnie spłucz ciepłą wodą.
przygotuj marynatę. Przenieś nogi do marynaty, zamknij pokrywkę, przytrzymaj przez 12 godzin, a następnie włóż do lodówki na 2 dni.
wszystko, możez jest gotowy, możesz jeść.
pokrój na 2 części i pozostaw pod bieżącą wodą na dwa dni. W tym czasie cała krew wyjdzie z nóg, nogi staną się białe.
teraz gotuj nogi do miękkości, to około 2 godzin.
przygotuj solankę. Wyjmij gotowe nogi z wrzącej wody i zanurz w solance na 2 minuty. Następnie spłucz ciepłą wodą.
przygotuj marynatę. Przenieś nogi do marynaty, zamknij pokrywkę, przytrzymaj przez 12 godzin, a następnie włóż do lodówki na 2 dni.
wszystko, możez jest gotowy, możesz jeść.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g