pikantne skrzydełka z kurczaka

pikantne, różowe skrzydełka są polecane miłośnikom pikantnych potraw! Ktoś lubi pić piwo z rybą, ktoś z frytkami i krakersami, a ja gotuję na takie okazje według specjalnego przepisu kulinarnego takie jedzenie jak pikantne skrzydełka z kurczaka. Ta przekąska najlepiej pasuje do piwa. Mówię Ci, jak gotować pikantne skrzydełka z kurczaka.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 67 % 32 g
węglowodany 6 % 3 g
345 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
zaczynamy od wzięcia skrzydełek z kurczaka, rozmrożenia ich, jeśli zajdzie taka potrzeba, i wykonania kilku małych nacięć w najgrubszych częściach skrzydeł cienkim, ostrym nożem.Wykonaj dwa nacięcia w grubych częściach skrzydeł. W osobnej małej misce (nie plastikowej) łączymy zmiażdżony czosnek i wszystkie wyżej wymienione przyprawy, dokładnie je mieszamy. Wkładamy skrzydła do tej mieszanki, mieszamy i pozostawiamy na noc w lodówce do namoczenia. Rano wyjmujemy przygotowane skrzydła i smażymy je na patelni na oleju na patelni z obu stron, aż utworzą się złote Skórki. Gdy wszystkie skrzydła są gotowe, połóż je na talerzu i podawaj na zimno lub na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy