skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki do przygotowania gorących kanapek. Biorę gotowaną kiełbasę. Ser w talerzach topiony. Średniej wielkości pomidor. Chleb z otrębami na tosty. Przygotowuję zamknięte kanapki w multipekarze .
Krok 2:
Wyjmij chleb z opakowania i pokrój na kawałki nie grubsze niż centymetr. W przypadku gorących kanapek odpowiedni jest każdy chleb-biały, czarny, pełnoziarnisty, Borodinsky, takie kanapki można nawet przygotować z chlebem (za pomocą kuchenki mikrofalowej).
Krok 3:
Umyj pomidora i pokrój w koła. Lepiej wybrać Dojrzałe, nie przejrzałe owoce, aby nasiona nie wypadły wcześniej. Wyjmij ser i kiełbasę z opakowania, pozbądź się skóry i folii. Ser jest prawdopodobnie odpowiedni dla każdego, który jest w domu lub który bardziej smakuje. Pokrój go na cienkie talerze (mam gotowe talerze kanapkowe, oszczędzam czas). Pokrój kiełbasę w plasterki, jak chcesz. Możesz także wziąć dowolną kiełbasę według własnego gustu.
Krok 4:
Połóż okrąg pomidora, ser, kiełbasę na kawałku chleba. Jeśli kanapka jest przygotowywana w kuchence mikrofalowej, lepiej zostawić ser na końcu. Gotuję w elektrycznej kanapce, więc przykrywam kanapkę kolejną kromką chleba. Jeśli wydaje się, że kanapki są suche (choć mało prawdopodobne), możesz posmarować chleb majonezem lub masłem.
Krok 5:
Ułóż kanapki na panelu, zamknij pokrywkę, dociśnij i włącz ogrzewanie. Poczekaj na sygnał gotowości, otwórz pokrywkę i ostrożnie wyjmij kanapki na talerz. Aby przygotować takie kanapki w kuchence mikrofalowej lub piekarniku, gotowość do oglądania stopionego sera.
Krok 6:
Gotowe kanapki podawaj od razu. Do dyspozycji gości jest również jajecznica i filiżanka świeżo parzonej herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal / 100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal / 100g