skład / składniki
metoda gotowania
zostaw kilka malin do dekoracji. Resztę malin przykryć cukrem, podpalić i gotować przez 5 minut, ostudzić. Pokrój ciasteczka za pomocą wałka do ciasta lub rozbij ręce na małe kawałki. Połącz masę twarogową ze śmietaną i cukrem waniliowym, ubij mikserem, aż będzie gładka. Masę twarogowo-śmietankową wysyłamy do lodówki do zestalenia na 30 minut. Zetrzyj mleczną czekoladę na drobnej tarce.
bierzemy trzy głębokie szklanki i napełniamy je ciasteczkami, następnie malinami, następnie masą twarogową i tak naprzemiennie napełniamy wszystkie szklanki. Posyp deser startą czekoladą i udekoruj świeżymi jagodami malinowymi, zatruj w lodówce na 30 minut.
deser Twarogowo-czekoladowy z malinami jest gotowy! Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy proces gotowania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g