przystawka śledziowa z serem śmietankowym

polecam przygotować tę wspaniałą przekąskę Goście nie odejdą od ciebie bez prośby o suplementy.
VkusnyachkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 8 g
tłuszcze 43 % 13 g
węglowodany 30 % 9 g
163 kcal
IG: 25 / 75 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Śledzie obrać, wypatroszyć, pokroić w filety.
2. Cebulę pokroić w półpierścienie, marynować w soku z cytryny. Pieprz i dodaj cukier. Pozostaw na 10 minut.
3. Na każdym filecie od strony grzbietu wykonaj nacięcia, odsłaniając je jak książkę.
4. Następnie polędwicę posmarować serem śmietankowym. Odcedź marynatę z cebuli, osusz i połóż na serze.
5. Ogórki pokroić w paski, ułożyć na cebuli. Posyp posiekanym koperkiem na wierzchu.
6. Zwinąć śledzie w rolkę i włożyć do lodówki na kilka godzin. Wymieszaj olej z musztardą. Następnie wyjmij bułkę, pokrój i podawaj na kromkach czarnego chleba, polewając masłem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy