przekąska bułka pita z kawiorem śledziowym
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Chleb pita posmaruj serem. Lubię używać & quot; Bursztynu & quot; i & quot; przyjaźni & quot; sprzedawanych w plastikowych wanienkach
Krok 2:
Na ser cienko posmaruj kawior. Posyp oliwkami pokrojonymi w cienkie krążki
Krok 3:
Delikatnie przekręć rolkę w poprzek. Bez ciągnięcia płótna pita, aby uniknąć rozdarcia
Krok 4:
Możesz ciąć od razu, a do tego musisz wziąć bardzo ostry nóż z cienkim ostrzem. Jeśli nóż jest tępy, wyciśnie zawartość przekąski, co zepsuje wygląd
Krok 5:
Pięknie pokroiliśmy, żaden kawior się nie rozmazał :)
Krok 6:
Ułóż fragmenty bułki na talerzu
Krok 7:
Przekąska zachowuje się dobrze przez cały wieczór - nic z bułki nie przecieka i wygląda ładnie! Najsmaczniejszy apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Kawior czerwony - 245 kcal/100g