knedle z kaszy manny z sosem wiśniowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z mlekiem i kaszą manną ugotuj gęstą owsiankę, dodaj cukier do smaku, do tego dania możesz użyć gotowej owsianki pozostałej po śniadaniu lub obiedzie.
Krok 2:
Mokrymi rękami uformuj knedle ( kulki) ze schłodzonej owsianki i usmaż na oleju roślinnym.
Krok 3:
Usuń pestki z wiśni i zmiel blenderem na sos.
Krok 4:
Dodaj cukier i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Krok 5:
Skrop gorące pierogi sosem wiśniowym. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia w puszkach - 61 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g