kotlety z indyka w mące kukurydzianej

delikatne, smaczne i szybkie kotlety z indyka! Mięso z indyka jest uważane za produkt dietetyczny. Ma wiele składników odżywczych i zrównoważony skład. Można go gotować, piec, smażyć. Dzisiaj przygotujemy kotlety. Przygotowują się szybko, okazują się bardzo delikatne.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 17 g
tłuszcze 27 % 8 g
węglowodany 17 % 5 g
161 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kotlety z indyka? Przygotuj produkty według listy. Lepiej jest użyć schłodzonego fileta z indyka, okaże się bardziej delikatny. Ale jeśli masz zamrożony produkt, rozmrażaj go powoli, na dolnej półce lodówki. Wziąłem schłodzony filet, który należy umyć i wytrzeć ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filety na plastry o grubości 7-8 mm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokonaj każdy kawałek młotkiem kuchennym. Sól i pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podpal patelnię, na której będziesz smażyć. Podgrzej w nim olej roślinny. Lepiej jest wziąć olej bezwonny i o wysokiej temperaturze dymienia. Podczas gdy patelnia się nagrzewa, robimy ciasto. W misce rozbij jajka, wstrząśnij widelcem lub trzepaczką. Nie ma potrzeby ubijania, wystarczy wymieszać jajko, aż będzie gładkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj starty twardy ser do ciasta. Wszystko wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wsyp mąkę pszenną i kukurydzianą na osobny talerz. Wymieszać. Teraz weź półfabrykat kotleta, zwiń z obu stron w mące...

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I zanurz w cieście jajeczno-serowym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Natychmiast wyślij smażyć na rozgrzanej patelni. Radzę zanurzyć łopatkę w oleju na patelni przed rozpoczęciem smażenia: jeśli wokół niej zgromadzą się bąbelki, możesz zacząć gotować.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy jedna strona będzie gotowa (około 3-4 minuty), Odwróć kotlet na drugą stronę i ugotuj. W ten sposób usmaż wszystkie kotlety.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Mamy takie kotlety z indyka. Bardzo delikatne i pachnące.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj na gorąco, z warzywami lub przystawką-jak wolisz. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

indyka można zastąpić kurczakiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal / 100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal / 100g

Podobne przepisy