skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z indyka? Przygotuj produkty według listy. Lepiej jest użyć schłodzonego fileta z indyka, okaże się bardziej delikatny. Ale jeśli masz zamrożony produkt, rozmrażaj go powoli, na dolnej półce lodówki. Wziąłem schłodzony filet, który należy umyć i wytrzeć ręcznikami papierowymi.
Krok 2:
Pokrój filety na plastry o grubości 7-8 mm.
Krok 3:
Pokonaj każdy kawałek młotkiem kuchennym. Sól i pieprz do smaku.
Krok 4:
Podpal patelnię, na której będziesz smażyć. Podgrzej w nim olej roślinny. Lepiej jest wziąć olej bezwonny i o wysokiej temperaturze dymienia. Podczas gdy patelnia się nagrzewa, robimy ciasto. W misce rozbij jajka, wstrząśnij widelcem lub trzepaczką. Nie ma potrzeby ubijania, wystarczy wymieszać jajko, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Dodaj starty twardy ser do ciasta. Wszystko wymieszaj.
Krok 6:
Wsyp mąkę pszenną i kukurydzianą na osobny talerz. Wymieszać. Teraz weź półfabrykat kotleta, zwiń z obu stron w mące...
Krok 7:
I zanurz w cieście jajeczno-serowym.
Krok 8:
Natychmiast wyślij smażyć na rozgrzanej patelni. Radzę zanurzyć łopatkę w oleju na patelni przed rozpoczęciem smażenia: jeśli wokół niej zgromadzą się bąbelki, możesz zacząć gotować.
Krok 9:
Gdy jedna strona będzie gotowa (około 3-4 minuty), Odwróć kotlet na drugą stronę i ugotuj. W ten sposób usmaż wszystkie kotlety.
Krok 10:
Mamy takie kotlety z indyka. Bardzo delikatne i pachnące.
Krok 11:
Podawaj na gorąco, z warzywami lub przystawką-jak wolisz. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
indyka można zastąpić kurczakiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal / 100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal / 100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal / 100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal / 100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal / 100g