skład / składniki
metoda gotowania
zamrożone tusze ryb lodowych należy wcześniej wyjąć z zamrażarki i przenieść do wewnętrznej komory lodówki - na dolną półkę. Zostaw tam rybę na całą noc lub odwrotnie-na cały dzień. W ten sposób ryba rozmraża się bardzo powoli, co będzie miało korzystny wpływ na jej smak, a także korzystne właściwości. W żadnym wypadku nie należy rozmrażać ryb w kuchence mikrofalowej lub gorącej wodzie.
dokładnie umyj rybę pod bieżącą wodą (a jeśli to konieczne, wyczyść, wypatrosz, odetnij głowy), osusz ręcznikami papierowymi i przenieś do dużego pojemnika. Podlewamy go olejem roślinnym (można użyć oliwy lub rafinowanego słonecznika), posypujemy solą i czarnym pieprzem. Cóż, jeśli pieprz jest świeżo zmielony, doda to rybom dodatkowego smaku. Posyp rybę dowolnymi odpowiednimi przyprawami do smaku, na przykład możesz użyć mielonej kolendry lub gałki muszkatołowej. Suszone zioła, takie jak tymianek lub rozmaryn, również dobrze nadają się do ryb. Możesz użyć mieszanki ziół włoskich lub prowansalskich.
dobrze pocieramy tusze ryb bezpośrednio rękami mieszanką oleju i aromatycznych dodatków. Pocieramy rybę zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz. Pozostaw rybę w tej formie na 10-15 minut, a w tym czasie rozgrzej grill. Nasmaruj ruszt grillowy olejem roślinnym i połóż na nim przygotowane tusze rybne.
smażyć lodową rybę przez 3-4 minuty, po czym odwrócić ją na drugą stronę i smażyć jeszcze tyle samo. Gotową rybę podajemy na gorąco, polewając ją sokiem z cytryny.
tak szybko gotuje się Grillowana ryba! A aromat jest taki, że nie tylko wszyscy domownicy, ale także sąsiedzi uciekną na zapach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ice Fish - 90 kcal/100g