ryba lodowa jest również nazywana szczupakiem białokrwistym lub szczupakiem białokrwistym lub szczupakiem morskim. Często pod tą nazwą łączą się zupełnie różne gatunki ryb należących do rodziny białokrwistych. Są białokrwiste w dosłownym tego słowa znaczeniu - ich krew nie ma koloru, stąd zbiorcza nazwa & bdquo;lodowaty & rdquo;. Jej siedliskiem są wody oceaniczne i morskie w rejonie Ameryki Południowej i Antarktydy.
Najczęściej ryby lodowe znajdują się w przepisach z tymi pięcioma potrawami:
Produkt | liczba przepisów z kombinacją | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|---|
sok z cytryny | 6 | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
oliwa z oliwek | 3 | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
cytryny | 2 | 16 | 0.9 | 0.1 | 3 |
pietruszka | 2 | 45 | 3.7 | 0.4 | 7.6 |
koperek | 2 | 38 | 2.5 | 0.5 | 6.3 |
ryba lodowa jest duża, uważana za dużą, może osiągnąć wagę 1,2 kg, Długość-66 cm, okazy mają do 70 cm długości i 3,2 kg wagi. Średnia wielkość tej ryby wynosi 45 cm, jest komercyjna, cenna, zawiera dużo fosforu, fluoru, potasu. Bezpośrednio w Rosji jest jednym z najdroższych.
prawie wszystkie przepisy na ryby lodowe są popularne, ponieważ ich mięso nie ma tego samego odpychającego rybnego zapachu. Oznacza to, że jeśli podasz osobie danie z nią, nie zrozumie, że je rybę. W ten sposób lód można bezpiecznie włączyć do diety dziecka, jeśli dziecko odmawia jedzenia zwykłego.
mięso tego piękna jest dość delikatne, chude, o gęstej konsystencji, zawartość kalorii wynosi do 140 kcal. Ponadto praktycznie nie ma Kości, tylko centralny grzbiet. Tak, a ten jest tak miękki, że można go żuć.
ryby lodowe najlepiej gotować na parze lub stosować w potrawach wymagających gotowania. Na przykład dla galaretki i galaretki. Bardzo smaczny jest stroganina. Zwłaszcza, że ta ryba żyje w ekologicznych wodach i jest jednym z najczystszych mieszkańców oceanu.