skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Ryba nie jest całkowicie rozmrożona, więc łatwiej ją pokroić.
Krok 2:
Opłucz rybę, odetnij głowę i płetwy. Wykonaj nacięcie na brzuchu i plecach.
Krok 3:
Zdejmij skórę.
Krok 4:
Usuń grzbiet i kości.
Krok 5:
Otrzymasz niezbędny filet rybny i zestaw do zupy rybnej /pamiętaj, aby usunąć skrzela z głowy/.
Krok 6:
Pokrój każdy filet na trzy kawałki. Drobno posiekaj cebulę, posiekaj marchewki na koreańskiej tarce.
Krok 7:
Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta, dodaj marchewkę, sól, pieprz. Lekko pot na średnim ogniu bez pokrywki. Przełóż na talerz.
Krok 8:
Do mąki dodaj 1/2h.l. sól, wymieszaj i zwiń rybę. Rozbij jajka do miski, aby trochę się rozgrzały.
Krok 9:
Dodaj olej na patelnię, podgrzej i usmaż rybę, aż będzie lekko rumiana po obu stronach.
Krok 10:
Na patelnię zwróć 1/2 warzyw, połóż rybę, przykryj pozostałymi warzywami. Ogrzewanie jest minimalne.
Krok 11:
Szybko ugotuj nadzienie jajeczne: - dodaj 2 łyżki do jajek.mleko, sól, pieprz, wymieszaj. Wlać nadzienie na marynatę. Jajko bardzo szybko się układa, widelcem, aby zebrać je z wysp, które nie są zajęte przez ryby i zwrócić do marynaty. Po drodze oddzielając kawałki od siebie. Przykryj i odstaw na 7-10 minut. Delikatna, soczysta ryba jest gotowa !
Krok 12:
Rozłóż na dużym naczyniu lub podawaj porcjami, dekorując ziołami. Smacznego !
W ten sposób możesz ugotować prawie każdą rybę, w której brakuje kości. Dodatkowo możesz użyć aromatycznych ziół i przypraw do ryb.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g