wystrój budżetowy wszechstronny koronkowy CHIPS
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić ciasto, wystarczy wymieszać wszystkie składniki: dodaj masło, mąkę, wodę, barwnik.
Krok 2:
Bardzo dobrze rozgrzej patelnię, najlepiej z wysokimi bokami. Ponownie wymieszaj ciasto i delikatnie wlej na patelnię.
Krok 3:
Tłuszcz skwierczy i strzela. Nie można przykryć patelni pokrywką, woda powinna odparować.
Krok 4:
Kiedy skwierczenie całkowicie ustanie – chipsy są gotowe.
Krok 5:
Ostrożnie wyjmij go I przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Krok 6:
Ten wystrój należy umieścić tuż przed podaniem dania, w przeciwnym razie zmoknie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g