gniazda mięsne z jajami przepiórczymi w piekarniku

ciekawa wersja zwykłych kotletów urozmaica twoje menu. Przepis jest interesujący, ponieważ z zestawu produktów na zwykłe domowe kotlety otrzymujemy ciekawe danie, które nie wstydzi się podawać na świątecznym stole dzięki ciekawej prezentacji i przyprawom. Ponadto nie smażymy na oleju, ale pieczemy w piekarniku danie okazuje się nie tak tłuste i zdrowsze. Każda przystawka jest odpowiednia-gotowane ziemniaki, makaron lub dania ze zbóż. Dopełnieniem posiłku są świeże warzywa i zioła
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 13 g
tłuszcze 44 % 16 g
węglowodany 19 % 7 g
217 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To wszystkie składniki, których będziemy potrzebować. Mięso do tego dania nadaje się dowolne-wieprzowina, wołowina, kurczak, dowolne inne lub mieszanka różnych rodzajów mięsa - będzie jeszcze smaczniejsza. Mam dziś wieprzowinę. Możesz także wziąć gotowe mięso mielone - tak, jak jesteś bardziej znany i wygodniejszy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pierwszym krokiem jest namoczenie Bochenka w mleku i rozgniecenie go widelcem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze myjemy mięso pod bieżącą wodą, usuwamy żyły, folie i kroimy je jako wygodne dla maszynki do mięsa. Cebulę i czosnek również obieramy, myjemy, cebulę kroimy na 4 części

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mięso, cebulę i czosnek przepuszczamy przez maszynę do mięsa. Wolę sam przewijać mięso mielone - więc wiem dokładnie, z czego jest i jestem pewien jego świeżości, ponieważ nie jest tajemnicą, że mięso mielone jest produktem łatwo psującym się, a wielu sprzedawców stosuje wszelkiego rodzaju sztuczki, aby wydać produkt niskiej jakości jako świeży

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól mielona do smaku

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Perchim

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj trochę przypraw do smaku - dziś dodałam trochę włoskich ziół, nadadzą naszemu daniu niezwykły śródziemnomorski smak, możesz też użyć swoich ulubionych przypraw

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wbijamy jajko

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj bochenek, który wcześniej namoczyliśmy. W razie potrzeby można go przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z mięsem mielonym, Zwykle tego nie robię

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze zagniatamy mięso mielone, zwykle robię to rękami i uderzam trochę o stół, w ten sposób pozbędziemy się nadmiaru powietrza, stanie się gęstsze i dobrze utrzyma swój kształt

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rodzaj sera dla tego dania jest odpowiedni absolutnie każdy-ten, który masz dzisiaj w magazynie-rosyjski, holenderski, suluguni itp.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, wziąłem papier do pieczenia - więc na pewno nic się nie przyklei, a blacha do pieczenia nie musi być długo myta(taki hack życia w kuchni). Rękami tworzymy kulę z mięsa mielonego, a następnie wykonujemy wgłębienie, uzyskując podobieństwo gniazda

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    W każdym gnieździe wkładamy trochę startego sera

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wbijamy 2 jaja przepiórcze do każdego gniazda. Oczywiście możesz wziąć jedno jajko kurze, ale najpierw wbijamy żółtko, a następnie ostrożnie wypełniamy Pozostałe miejsce białkiem. Ale osobiście, moim zdaniem, z jajami przepiórczymi okazuje się bardziej oryginalny

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pieczemy rozgrzany piekarnik w 180 stopniach przez 30-35 minut, aby wierzch jajka nie wyschł, można przykryć gniazda folią

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pachnące i piękne gniazda mięsne są gotowe

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy