skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To wszystkie składniki, których będziemy potrzebować. Mięso do tego dania nadaje się dowolne-wieprzowina, wołowina, kurczak, dowolne inne lub mieszanka różnych rodzajów mięsa - będzie jeszcze smaczniejsza. Mam dziś wieprzowinę. Możesz także wziąć gotowe mięso mielone - tak, jak jesteś bardziej znany i wygodniejszy
Krok 2:
Pierwszym krokiem jest namoczenie Bochenka w mleku i rozgniecenie go widelcem
Krok 3:
Dobrze myjemy mięso pod bieżącą wodą, usuwamy żyły, folie i kroimy je jako wygodne dla maszynki do mięsa. Cebulę i czosnek również obieramy, myjemy, cebulę kroimy na 4 części
Krok 4:
Mięso, cebulę i czosnek przepuszczamy przez maszynę do mięsa. Wolę sam przewijać mięso mielone - więc wiem dokładnie, z czego jest i jestem pewien jego świeżości, ponieważ nie jest tajemnicą, że mięso mielone jest produktem łatwo psującym się, a wielu sprzedawców stosuje wszelkiego rodzaju sztuczki, aby wydać produkt niskiej jakości jako świeży
Krok 5:
Sól mielona do smaku
Krok 6:
Perchim
Krok 7:
Dodaj trochę przypraw do smaku - dziś dodałam trochę włoskich ziół, nadadzą naszemu daniu niezwykły śródziemnomorski smak, możesz też użyć swoich ulubionych przypraw
Krok 8:
Wbijamy jajko
Krok 9:
Dodaj bochenek, który wcześniej namoczyliśmy. W razie potrzeby można go przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z mięsem mielonym, Zwykle tego nie robię
Krok 10:
Dobrze zagniatamy mięso mielone, zwykle robię to rękami i uderzam trochę o stół, w ten sposób pozbędziemy się nadmiaru powietrza, stanie się gęstsze i dobrze utrzyma swój kształt
Krok 11:
Rodzaj sera dla tego dania jest odpowiedni absolutnie każdy-ten, który masz dzisiaj w magazynie-rosyjski, holenderski, suluguni itp.
Krok 12:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, wziąłem papier do pieczenia - więc na pewno nic się nie przyklei, a blacha do pieczenia nie musi być długo myta(taki hack życia w kuchni). Rękami tworzymy kulę z mięsa mielonego, a następnie wykonujemy wgłębienie, uzyskując podobieństwo gniazda
Krok 13:
W każdym gnieździe wkładamy trochę startego sera
Krok 14:
Wbijamy 2 jaja przepiórcze do każdego gniazda. Oczywiście możesz wziąć jedno jajko kurze, ale najpierw wbijamy żółtko, a następnie ostrożnie wypełniamy Pozostałe miejsce białkiem. Ale osobiście, moim zdaniem, z jajami przepiórczymi okazuje się bardziej oryginalny
Krok 15:
Pieczemy rozgrzany piekarnik w 180 stopniach przez 30-35 minut, aby wierzch jajka nie wyschł, można przykryć gniazda folią
Krok 16:
Pachnące i piękne gniazda mięsne są gotowe
Krok 17:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g