serce indyka w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
na początek przygotowujemy serca z indyka: myjemy, suszymy ręcznikami papierowymi, a następnie kroimy wzdłuż na krzyż. Nie zapomnij wyciąć żył. Powstałe kawałki ponownie spłukujemy, suszymy i odkładamy na razie.
obierz cebulę, pokrój ją na pół pierścienia. Włącz Multicooker w trybie "smażenie", wlej olej do miski, poczekaj, aż się rozgrzeje. Rozłóż cebulę i smaż, mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj ćwiartki serc, posyp je solą, wymieszaj, a następnie zamknij pokrywkę i gotuj wszystko razem w trybie "Duszenia" przez 15 minut.
wlej śmietanę, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut, po czym otwórz pokrywkę, wlej mąkę i zamieszaj.
serca są gotowe do podania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Serce indyka - 128 kcal/100g