mintaj w cieście na kefirze

bardzo smaczna smażona ryba w cieście kefirowym. Mintaj w cieście to niesamowita przekąska, która jest bardzo popularna na każdym stole. Oryginalne, smaczne i proste w przygotowaniu danie, które może zrobić nawet początkująca gospodyni domowa.
eleneAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 79 % 15 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 11 % 2 g
83 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Mintaja należy umyć, obrać i pokroić na kawałki. Włóż rybę do naczynia i dodaj suche przyprawy i trochę soli, pozostaw do marynowania na 10-15 minut.
2. Przygotowujemy ciasto na ciasto, w tym celu mieszamy wszystkie składniki.
3. Na talerzu z ciastem zanurzamy kawałki ryby i smażymy na patelni. Po usmażeniu z jednej strony odwróć się na drugą.
podawaj skropione sokiem z cytryny z warzywami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy