mintaj w cieście na kefirze
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Mintaja należy umyć, obrać i pokroić na kawałki. Włóż rybę do naczynia i dodaj suche przyprawy i trochę soli, pozostaw do marynowania na 10-15 minut.
2. Przygotowujemy ciasto na ciasto, w tym celu mieszamy wszystkie składniki.
3. Na talerzu z ciastem zanurzamy kawałki ryby i smażymy na patelni. Po usmażeniu z jednej strony odwróć się na drugą.
podawaj skropione sokiem z cytryny z warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g