maślany krem do ciasta

bardzo smaczny krem jest prosty i łatwy do zrobienia!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 3 g
tłuszcze 50 % 36 g
węglowodany 46 % 33 g
460 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj ciepłe mleko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej się w łaźni wodnej.Pozostaw do ostygnięcia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ugniataj masło,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj mieszankę mleczno-jajeczną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

istnieje wiele ciast, które wykorzystują krem maślany, głównie różnorodne przepisy kulinarne dla dzieci. Najwyraźniej dlatego, że dzieci bardziej lubią ten rodzaj kremu. Szczerze mówiąc, Jako dziecko kochałem go znacznie bardziej niż teraz. Ale nie zrobiłem tego mniej, ponieważ mam wielu krewnych w wieku szkolnym i przedszkolnym, którzy przychodzą do nas, aby cieszyć się pysznym jedzeniem, które przygotowuję specjalnie dla nich. Więc teraz nauczę cię, jak zrobić maślany krem do ciasta. Najpierw ubij jaja kurze z cukrem, a następnie dodaj ciepłe mleko i podgrzej masę w łaźni wodnej, aż granulowany cukier całkowicie się rozpuści. Pozostaw powstałą masę do ostygnięcia. Teraz dobrze zmiksuj masło. Następnie dodajemy do niego trochę naszej masy i dokładnie pocieramy. To wszystko. Maślany krem do ciasta jest gotowy do dekoracji. Może być również stosowany jako nadzienie, na przykład w ciastach budyniowych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g

Podobne przepisy