skład / składniki
gotowanie krok po kroku
istnieje wiele ciast, które wykorzystują krem maślany, głównie różnorodne przepisy kulinarne dla dzieci. Najwyraźniej dlatego, że dzieci bardziej lubią ten rodzaj kremu. Szczerze mówiąc, Jako dziecko kochałem go znacznie bardziej niż teraz. Ale nie zrobiłem tego mniej, ponieważ mam wielu krewnych w wieku szkolnym i przedszkolnym, którzy przychodzą do nas, aby cieszyć się pysznym jedzeniem, które przygotowuję specjalnie dla nich. Więc teraz nauczę cię, jak zrobić maślany krem do ciasta. Najpierw ubij jaja kurze z cukrem, a następnie dodaj ciepłe mleko i podgrzej masę w łaźni wodnej, aż granulowany cukier całkowicie się rozpuści. Pozostaw powstałą masę do ostygnięcia. Teraz dobrze zmiksuj masło. Następnie dodajemy do niego trochę naszej masy i dokładnie pocieramy. To wszystko. Maślany krem do ciasta jest gotowy do dekoracji. Może być również stosowany jako nadzienie, na przykład w ciastach budyniowych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g